Tehnologie

Lightroom se schimbă la față. Cum de ajută, de acum, programul Adobe dacă îți place să editezi fotografii

Adobe a anunțat noi funcții semnificative pentru Adobe Lightroom, la Adobe MAX 2023.

„Suntem încântați să dezvăluim o gamă de funcții inovatoare Lightroom care fac mai ușor ca niciodată să vă exprimați viziunea creativă, acum cu mai multe opțiuni în ceea ce privește locul în care sunt stocate imaginile”, a declarat Adobe.

Vezi și: Adobe nu vrea să rămână în urmă și apelează la inteligența artificială: ce știe să facă Firefly

Cu ce vine nou Lightroom

Una dintre completările semnificative este Lens Blur, disponibilă în Lightroom, Lightroom Classic, Lightroom pentru mobil, Lightroom pentru web și Adobe Camera Raw, ca o funcție de „acces timpuriu”. „Lens Blur adaugă un efect estetic de estompare optic oricărei fotografii cu o singură atingere”, spune Adobe.

Instrumentul interactiv permite utilizatorului să selecteze cantitatea de estompare folosind un glisor și aspectul general al estomparii.

Cantitatea de neclaritate corespunde cu f-stop-ul lentilei. Utilizatorii pot, de asemenea, să ajusteze zona de focalizare din imagine pentru a schimba modul în care este aplicată neclaritatea scenei.

Vezi și: Adobe adoptă inteligența artificială: ce este Generative Fill, cum te ajută

Calitatea HDR va fi îmbunătățită

În cadrul versiunilor Lightroom plus Adobe Camera Raw, utilizatorii care lucrează pe un afișaj HDR pot profita de optimizarea HDR îmbunătățită.

„În premieră în industrie, Lightroom oferă acum un flux de lucru complet cu gamă dinamică ridicată (HDR), de la captură (pe mobil) până la editare și export, totul într-un singur loc”, a mai spus, de asemenea, Adobe.

Pe Lightroom pentru mobil pe iOS și Android, noua actualizare Lightroom adaugă acces mai rapid la fotografiile mobile și o experiență generală de editare îmbunătățită.

Aplicația include o nouă bară de instrumente simplificată care acordă prioritate celor mai frecvent utilizate instrumente de editare, făcând „mai intuitivă” editarea fotografiilor pe un smartphone.

O altă caracteristică exclusivă a Lightroom este reprezentată de noile tipuri de fișiere acceptate pentru Inițiativa de autenticitate a conținutului (CAI). Creatorii din Lightroom pot folosi CAI cu fișiere AVIF, DNG și TFF.

Vezi și: Angajații Adobe, nemulțumiți de inteligența artificială: Ce se întâmplă cu locurile de muncă