Tehnologie

Inteligența artificială te transformă în compozitor: cum te ajută AI să creezi muzică

Dezvoltatorii din spatele software-ului de editare a mostrelor bazat pe AI, Samplab, s-au întors cu un plugin gratuit VST3 care generează mostre din solicitările text.

TextToSample este un plugin care se deschide în interiorul DAW-ului tale sau ca instrument independent, permițându-ți să creezi o melodie din prompt-uri.

TextToSample utilizează setul de instrumente de generare a sunetului bazat pe AI, de la Meta, MusicGen, și a fost instruit folosind datele furnizate de algoritm.

Poți, de asemenea, să glisezi și să plasezi sunete preexistente în plugin și să îl faci să genereze mostre aferente, pe lângă introducerea comenzilor.

Interfața, foarte ușor de utilizat

Interfața de utilizare este extrem de minimală, ceea ce o face ușor de utilizat, dar prezintă unele limitări inerente. De exemplu, nu ia în considerare muzica preexistentă de pe piesă, așa că prima, a doua și chiar a treia încercare probabil nu se vor potrivi cu tonul pe care l-ai vrut inițial.

De asemenea, are probleme în a recunoaște conceptele muzicale de bază, cum ar fi clapele, spre exemplu. La fel ca majoritatea platformelor de creare a AI, nu vei obține o potrivire perfectă imediat.

Va trebui să modifici, să furnizezi instrucțiuni suplimentare, puțin câte puțin, până când ești mulțumit.

Cu toate acestea, tot procedeul este foarte distractiv, dându-ți oportunitatea de a observa ce lucruri minunate pot ieși din greșelile inteligenței artiticiale.

Acesta este un instrument AI făcut anul acesta, deci există câteva erori de care te vei lovi. În timpul experimentelor, unii utilizatori s-au confruntat cu probleme precum pluginul care adaugă tobe sau alte intrumente când se specifică în mod expres că respectivul sunet ar trebui să lipsească.

În acest scop, Samlab spune că instrumentul nu este destinat „să înlocuiască muzicienii umani, ceea ce oricum nu este capabil să facă”.

Vestea bună este că vorbim despre un instrument gratuit cu care te poți juca în momentele în care vrei să scapi de stres.