Tehnologie

Instrumentul bazat pe inteligență artificială care elimină zgomotul de fundal din orice înregistrare: cum funcționează

Adobe Premiere Pro primește un instrument de inteligență artificială. Noile funcții sunt lansate odată cu lansarea comercială a AI generativă Firefly for Enterprise.

Adobe Premiere Pro încearcă elimine automat orice zgomot de fundal sau a sunetelor accidentale.

Adobe Premiere Pro lansează un instrument AI care te va ajuta

Adobe Premiere Pro va avea o actualizare numită filler word detection – un instrument bazat pe inteligență artificială. De asemenea, poate identifica și tăia orice pauze lungi pe care nu le dorești din versiunea finală. Detectarea cuvintelor de umplere funcționează prin instrumentul Adobe de editare pe bază de text, care a fost lansat la începutul anului.

Așadar, zgomotul de fundal este procesat printr-un instrument alimentat de AI, numit Enhance Speech, pe care Adobe îl consideră că transformă orice sunet în calitatea de a fi „înregistrat într-un studio profesional”. Adobe susține că va elimina automat zgomotul de fundal.

Premiere Pro adaugă o funcție Enhance Speech, bazată pe inteligență artificială, despre care Adobe susține că poate face ca dialogurile înregistrate prost să sune ca „ar fi fost înregistrate într-un studio profesional”. Enhance Speech elimină automat zgomotul de fundal și oferă utilizatorilor Premiere Pro un glisor de mixare pentru a personaliza cât de mult ar dori să includă în proiectele lor. Este disponibilă și o nouă funcție de etichetare a categoriilor audio, care semnalează automat clipurile care conțin dialoguri, muzică și efecte sonore sau zgomot de fundal.

Astfel, aceste noi funcții sunt lansate odată cu lansarea comercială a AI generativă Adobe Firefly for Enterprise în Photoshop, Adobe Express și Illustrator — beta lansată în martie trecut. Utilizarea instrumentului AI necesită un plan de abonament de „credite generative” care ar trebui să „permită clienților să transforme o solicitare bazată pe text în creații de imagini și vectori”. Este disponibil și ca aplicație web cu planuri plătite Creative Cloud.