Tehnologie

Îmbunătățirea de la Android care îți poate salva viața. Ce e nou la sistemul de operare, cum te ajută

Un nou update pentru anumiți utilizatori de Android va face o diferență vitală dacă, din întâmplare, vorbim despre o urgență.

Vezi și: Bulina verde pe telefonul Android: ce înseamnă, la ce ajută indicatorul de pe ecran

Poți trimite informații medicale către echipele de intervenție

Utilizatorii Android care au dispozitivele echipate cu aplicația Personal Safety au acum opțiunea de a partaja informații medicale cu echipele de intervenție atunci când apelează sau trimit mesaje la 911 (varianta americană a apelului de urgență 112).

Această funcționalitate este deja disponibilă pentru utilizatorii de iPhone și Apple Watch încă din lansarea iOS 13.5, în 2020.

Utilizatorii de Android pot adăuga informații precum numele apelantului, alergii, contacte de urgență și condiții medicale preexistente.

„Acesta este momentul când informațiile pe care le adaugi în telefon devin utile pentru 911”, a declarat Tenea Reddick, directorul la Baltimore City Fire Department.

Vezi și: Android, un sistem de operare iubit: aplicațiile utile care o să-ți facă viața mai ușoară

Funcția Android este, momentan, disponibilă numai în SUA

„Aceste informații sunt disponibile pentru a fi folosite înainte de dispecerat și înainte de sosirea echipei de intervenție. Economisim timp pentru că deja știm la ce răspundem și ce avem nevoie”, a mai spus Reddick. Această funcție este deosebit de benefică dacă persoana care contactează 911 nu poate comunica.

Pentru moment, funcția este disponibilă doar pe dispozitive Android care folosesc aplicația Personal Safety, precum Nothing Phone 1 și Google Pixel 4 până la Google Pixel 8 Pro, și exclusiv în Statele Unite ale Americii.

Orice utilizator al acestor dispozitive poate activa această nouă funcție accesând secțiunea Informațiile tale din aplicația Personal Safety. De acolo, pot selecta Acces informații de urgență și apoi Partajare în timpul apelului de urgență.

Serviciile Android și Apple sunt gestionate de RapidSOS, o platformă de siguranță care partajează în mod securizat informații critice în situații de criză cu mai bine de 16.000 de agenții de intervenție.

Utilizatorii Apple pot accesa Medical ID, o funcție în aplicația Health care, similar cu aplicația Personal Safety de pe Android, stochează informații precum grupa de sânge, contacte de urgență, alergii și condiții medicale preexistente.

Vezi și: Schimbarea de la Android pe care o aștepta toată lumea: cum te ajută