Tehnologie

Ce au căutat oamenii pe internet în 2023: Căutările anului pe Google

Recent, mai exact la începutul săptămânii în curs, Google a dezvăluit topul căutărilor pe internet din 2023.

Anul acesta, lista este dominată de evenimente tragice, momente de neuitat din cultura pop și decese ale unor personalități îndrăgite de public.

Vezi și: Ce face Google cu banii utilizatorilor, inclusiv ai românilor: cumpărăturile care te pun pe gânduri, se pregătesc de viitor

Războaie, cutremure și accidente grave

Războiul dintre Israel și Hamas s-a aflat în topul tendințelor în materie de știri, asemenea celui din Ucraina, de altfel.

Tot în 2023, două cutremure devastatoare au lovit Turcia și Siria. Unul dintre cutremure, cel care a afectat Turcia, a avut o magnitudine de 7,8 și a provocat moartea a peste 40.000 de persoane.

Damar Hamlin, jucător de fotbal american pentru echipa Buffalo Bills, a fost la un pas de moarte în ianuarie 2023. În timpul unui meci, el a suferit un stop cardiac și a fost resuscitat pe teren de medicii echipei. Hamlin a revenit la fotbal și a reușit să joace în restul sezonului.

Jeremy Renner, actor cunoscut pentru rolurile sale din filmele The Avengers și Bourne, a supraviețuit unui grav accident ce a implicat un plug de zăpadă în ianuarie 2023. Renner a fost transportat la spital cu răni grave, dar a supraviețuit.

Vezi și: Schimbarea de la Google care te va lua prin surprindere. Ce se întâmplă cu funcția de căutare

Decesul lui Matthew Perry, în trend pe Google

Matthew Perry, actorul care a interpretat rolul lui Chandler Bing în serialul Friends, a murit, la rândul său, în 2023, la vârsta de 53 de ani.

Tina Turner, una dintre cele mai mari artiste din toate timpurile, a murit în septembrie 2023, la vârsta de 81 de ani. Turner a avut o carieră de peste 60 de ani, în timpul căreia a vândut mai bine de 200 de milioane de albume.

Barbie, filmul biografic despre viața păpușii iconice, a fost cel mai căutat film pe Google în 2023. Filmul, care a avut premiera în iulie.

The Last of Us, Wednesday și Ginny and Georgia au fost cele mai căutate seriale pe Google în 2023.

Inter Miami CF, noua casă a superstarului argentinian de fotbal Lionel Messi, a fost liderul tendințelor Google pentru echipele sportive.

În Statele Unite, mulți și-au petrecut anul 2023 întrebându-se de ce ouăle, biletele la Taylor Swift și sticlele de sriracha erau atât de scumpe.

Rizz, numit recent cuvântul anului de către Oxford, a fost lider în ceea ce privește tendințele de căutare a definițiilor de argou.

Vezi și: Google te ajută să elimini informații sensibile despre tine de pe internet. Cum face asta