Tehnologie

Google te ajută să-ți găsești telefonul mai ușor. Ce este nou la Find My Device, de fapt

Rețeaua „Găsește dispozitivul meu” de la Google este incredibil de puternică, fiind capabilă să găsească dispozitive care nu sunt chiar conectate activ la internet, iar asta funcționează chiar și atunci când telefonul tău este oprit.

Find My Device a fost îmbunătățit

Modul în care funcționează rețeaua „Găsește dispozitivul meu” este similar cu abordarea Apple. Dispozitivele compatibile pot fi găsite prin exploatarea semnalelor Bluetooth din apropiere de la alte dispozitive care fac parte din rețea, ceea ce face posibilă estimarea unde se află dispozitivul tău.

Google folosește exemplul pierderii cheilor tale cu un tracker Bluetooth compatibil pe inel într-o cafenea. Telefoanele Android care fac parte din rețea și care sunt în apropiere fac posibil ca telefonul tău să localizeze locația aproximativă a trackerului Bluetooth.

Pentru a asigura confidențialitatea și securitatea tuturor celor implicați, datele de localizare sunt criptate de la un capăt la altul, ceea ce înseamnă că nimeni altcineva decât destinatarul destinat nu le poate accesa.

Mai mult, Google nu poate identifica nici măcar cine deține dispozitivele Android care fac parte din rețea atunci când folosește sistemul „Găsește dispozitivul meu” pentru a localiza un tracker sau un dispozitiv.

Google mizează pe confidențialitatea datelor sensibile

Datele de localizare sunt șterse și suprascrise frecvent pentru a îmbunătăți și mai mult confidențialitatea. Și dacă dispozitivul este găsit în apropierea propriului său tracker, niciun alt dispozitiv nu va fi folosit pentru a încerca să găsească trackerul în cauză.

Acest lucru este destinat să facă mai dificilă urmărirea cuiva într-un loc privat, cum ar fi acasă, dar înseamnă și că atunci când îți pierzi cheile în timp ce faci drumeție în pădure sau când un posibil hoț le duce acasă, s-ar putea să nu te poți baza pe rețea.

Atunci când adaugi locația ta de acasă la contul Google, compania nu va folosi nici măcar dispozitivul tău pentru a urmări dispozitivele din apropierea altora.

Acest lucru este destinat să asigure că un hărțuitor nu aruncă un tracker în geanta sau mașina ta, ceea ce ar duce la aflarea adresei tale.

Și dacă se întâmplă, totuși, asta, Google îți va trimite o alertă despre trackerul necunoscut.