Tehnologie

Alternativa la SMS vine de la Google și te scapă de mesajele spam. Cum funcționează soluția gigantului

Cel mai probabil că ar trebui să înlocuiești complet SMS-ul cu RCS, de la Google, în cele din urmă, deoarece oferă o experiență mai bună de trimitere a mesajelor text.

Această tranziție ar trebui să se accelereze odată cu adăugarea suportului pentru protocolul de comunicare pe iPhone în aplicația Messages mai târziu în acest an.

RCS nu a fost mereu lipsit de probleme

Totuși, RCS are propriile dezavantaje, iar spamul necontrolat se numără printre cele mai mari. La un moment dat, situația a fost atât de rea în India încât Google a trebuit să oprească complet mesajele promoționale RCS.

Google pare acum hotărât să ia o măsură drastică pentru a reduce mesajele promoționale nedorite și pentru a descuraja infractorii să folosească RCS.

Atunci când apeși pe un link dintr-un mesaj RCS primit de la un număr necunoscut, aplicația Google Messages îți va da o avertizare cu pop-up.

Trebuie să bifezi caseta „Continuă cu un posibil risc” și apoi să apeși „Continuă” din caseta de dialog care apare pentru ca linkul să poată fi deschis.

Dacă raportul PiunikaWeb este precis, caseta de dialog de avertizare va apărea numai atunci când apeși pe un link trimis de un număr necunoscut, chiar și într-un chat de grup.

Google încearcă să nu te streseze prea tare

Nu va apărea atunci când un prieten sau un membru al familiei îți trimite un link prin RCS, asigurându-se că măsura de siguranță nu devine enervantă. Aceeași casetă de confirmare va apărea și pentru linkurile externe pe care le primești prin mesajele text obișnuite (non-RCS).

Deși drastic, o confirmare suplimentară pentru deschiderea linkurilor externe de la numere necunoscute va face ca Google Messages să fie mult mai sigur pentru utilizare.

În condițiile actuale, spamul și mesajele promoționale de la companiile nedorite și infractori au scăpat de sub control în RCS. Caseta de dialog ar trebui să descurajeze companiile și infractorii să te bombardeze cu mesaje nedorite.

Până când Google implementează noua casetă de dialog de confirmare pentru linkurile externe, poți încerca acești pași pentru a limita spamul RCS în Google Messages.