Tehnologie

Google nu se lasă așa de ușor. Cum se luptă cu autoritățile americane, cine ar avea dreptate

Google a depus o cerere vineri într-un tribunal federal din Virginia (Statele Unite ale Americii), solicitând respingerea acțiunii antitrust a Departamentului de Justiție împotriva sa.

Departamentului de Justiție din Statele Unite a dat în judecată gigantul Google

DOJ (Departamentului de Justiție) a dat în judecată Google în ianuarie 2023, acuzând compania că a monopolizat tehnologiile de publicitate digitală prin „comportament anticoncurențial și excludent”.

Conform publicației Bloomberg, Google solicită acum o hotărâre sumară pentru a evita ca procesul să meargă la judecată în septembrie, așa cum era planificat.

Procurorul General Merrick B. Garland a declarat că Google „a folosit un comportament anticoncurențial, excludent și ilegal pentru a elimina sau diminua în mod semnificativ orice amenințare la dominația sa asupra tehnologiilor de publicitate digitală”, pe de altă parte.

Cum se apără compania deținută de Alphabet, ce susține că s-ar fi întâmplat, de fapt

Acțiunea în justiție susține că Google controlează instrumentele de publicitate digitală într-o asemenea măsură încât „încasează în medie mai mult de 30% din banii de publicitate care trec prin produsele sale de tehnologie de publicitate digitală”, conform unui comunicat de presă al agenției, care a fost publicat anul trecut.

Google a argumentat, la rândul său, acum că DOJ nu a demonstrat că gigantul ar controla cel puțin 70% din piață, ceea ce ar fi fost folosit în unele cazuri anterioare ca marjă pentru a se califica ca monopol, și că agenția „a fi inventat piețe specifice pentru acest caz”, imformează, de asemenea, Bloomberg, excluzându-și competitorii majori precum platformele de socializare specifice.

Compania susține, în egală măsură, că cazul DOJ „ar depăși limitele dreptului antitrust”, informează, de această dată, publicația Reuters.

În mod absolut evident, rămâne de văzut ce se va întâmpla în continuare și dacă Google va avea, în cele din urmă, câștig de cauză. Totuși, luând în calcul vehemența cu care autoritățile vizează giganții internetului, în ultima perioadă, șansele de câștig par limitate.