Tehnologie

Lenovo aduce în România noi tablete și echipamente de gaming din seria Legion: Prima tabletă de gaming din lume, Legion Tab

Lenovo a devenit un nume bine cunoscut în industria gamingului, oferind o gamă variată de produse și soluții adaptate nevoilor gamerilor de pretutindeni. Compania s-a remarcat prin lansarea unei game extinse de laptopuri, desktopuri, periferice și accesorii concepute pentru a oferi experiențe de gaming de înaltă calitate.

Lenovo lansează în România tableta de gaming Legion Tab

Lenovo lansează, în premieră în România, tableta de gaming Legion Tab și noile generații de echipamente de gaming dinecosistemul Legion, concepute pentru mai multă performanță și experiențe de joc memorabile.

Legion Tab

„În 2017, în cadrul IFA, Lenovo a lansat primul laptop Legion. De atunci, am construit pe această bază și an de an am lansat noi laptopuri în gamă, iar în primul trimestru din 2024 am ajuns lider de piață în România în zona de gaming. De-a lungul anilor, am introdus tot mai multe categorii sub brandul Legion. La CES 2018 am lansat primele monitoare Legion, în 2019 am lansat o gamă completă de accesorii Legion, iar după o scurtă pauză ca urmare a pandemiei, am lansat un sub-brand de gaming, Lenovo LOQ. În septembrie, anul trecut, am lansat la IFA consola Legion GO, iar luna aceasta lansăm prima tabletă de gaming din lume, Legion Tab Y700. Avem acum un ecosistem complet, cred că suntem singurul producător care poate spune că acoperă toate categoriile de produse și toate segmentele de clienți. Avem laptopuri de gaming, desktop-uri de gaming, monitoare de gaming, accesorii, console și acum, mai nou, tablete de gaming. România a fost prima țară din Europa care a avut acces la tableta Legion Tab, aflată la a doua generație, prima fiind lansată exclusiv în China. Tableta împrumută elemente de design din zona de PC-uri, având finisaje elegante, sobre, care nu lasă impresia unui dispozitiv de gaming, dar care explică motto-ul Legion «Stylish on the outside. Savage on the inside»”, a declarat Lucian Condruz, Consumer Sales Leader Lenovo România.

Legion Tab, dispozitivul ideal pentru jocuri instant, oricând și oriunde

Lenovo Legion Tab este o tabletă Android de 8,8 inch, concepută pentru jucătorii care își doresc o experiență de joc de înaltă performanță. Lenovo Legion Tab depășește așteptările tipice ale unei tablete, oferind performanțe remarcabile în jocuri, datorită procesorului Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1 pe 4nm și memoriei LPDDR5X de 12GB. Vine în nuanța Storm Grey, fiind subțire (76mm) și cântărește doar 350 de grame.

Datorită spațiului de stocare de 256 GB, care poate fi extins cu ajutorul slotului microSD care acceptă carduri de până la 1 TB., Legion Tab permite și mai multe jocuri, pentru utilizatorii aflați în mișcare. Ecranul Lenovo PureSight QHD+ de 8,8 inci cu rată de refresh de 144 Hz aduce imaginile la viață, permițând ca orice joc compatibil cu sistemul de operare Android să fie redat în culori strălucitoare. Sistemul haptic integrat al tabletei oferă jucătorilor un nivel suplimentar de imersiune și feedback, astfel încât aceștia să poată pătrunde cu adevărat în atmosfera de joc.

Performanța dispozitivului este menținută și datorită soluției de răcire Legion ColdFront: Vapor, care dispune de o cameră de vapori supradimensionată. Legion ColdFront: Vapor oferă trei moduri de performanță care le permit utilizatorilor să adapteze performanța tabletei la scenariul dat – modul Beast, când fiecare cadru contează; modul Balanced, care se află pe linia de demarcație între performanță, căldura degajată și durata de viață a bateriei; și modul Energy Saving, care exploatează la maximum bateria de 6550 mAh a Lenovo Legion Tab pentru sesiuni de gaming mai lungi, fără întreruperi. Portul USB Type-C din partea de jos (orientare landscape) dispune de tehnologia Qualcomm Quick Charge™ 3.0 și de o performanță de încărcare de până la 45W, precum și de o funcție de anulare a încărcării în timpul jocurilor, menținând astfel temperatura dispozitivului sub control. Porturile USB Type-C oferă suport DisplayPort 1.4, astfel încât jucătorii se pot conecta la un display extern compatibil pentru a juca la scară mai mare.

Lenovo Legion Tab se potrivește perfect în ecosistemul Lenovo Legion, oferind o integrare perfectă cu alte dispozitive Legion. Prin intermediul Lenovo Freestyle, jucătorii pot partaja fără efort conținut între Lenovo Legion Tab și un alt laptop Lenovo Legion, stabilind o legătură dinamică ce îmbunătățește experiența de joc pe toate dispozitivele. Tableta este compatibilă cu monitoarele, căștile, tastaturile și mouse-urile Lenovo Legion.

Premium Care Depot de la Lenovo asigură suport esențial pentru gameri, oferind ajutor pentru configurarea dispozitivului, remedierea conexiunii la internet, probleme software și adăugarea de periferice. Datorită acestui serviciu, gamerii au acces la asistență tehnică atunci când au cea mai mare nevoie de ea.

Noile generații de echipamente de gaming Legion, adaptate la AI

Noul ecosistem de gaming Lenovo a debutat la CES 2024, cu PC-uri cu Microsoft Windows 11, periferice, software și servicii care oferă performanță, tehnologii de răcire, și grafică superioare, dar și beneficii datorate inteligenței artificiale și libertatea de a construi cel mai bun sistem pentru jocuri, iar din luna aprilie noile generații de echipamente de gaming Legion sunt prezente și în România.
Noul portofoliu de dispozitive include noi laptopuri și PC-uri Lenovo Legion de 16 inch din generația a 9-a:

Lenovo Legion 7i (16”, 9), Lenovo Legion 5i (16”, 9) și Lenovo Legion Slim 5 (16”, 9), pentru jucătorii care au nevoie de un laptop care să facă față atât jocurilor preferate, cât și aplicațiilor de tip STEM.
Lenovo Legion 9i (16”, 9) se adresează utilizatorilor care își doresc cele mai bune echipamente pentru activitățile lor, atât pentru jocuri, cât și pentru crearea de conținut.
Lenovo Legion Pro 7i (16”, 9) și Lenovo Legion Pro 5i (16”, 9) sunt ideale pentru jucătorii care au nevoie de cel mai bun FPS, stil și ecran.
Legion Tower 7i și Legion Tower 5i se adresează utilizatorilor care au nevoie de puterea suplimentară a unui PC de gaming de top.

Legion Tower 7i

În centrul acestei noi game de gaming se află familia de cipuri hardware AI brevetate de Lenovo – cipurile LA AI – și beneficiile pe care acestea le aduc laptopurilor de gaming Lenovo Legion și Lenovo LOQ, printre care FPS-uri și mai mari, eficiență energetică sporită și multe altele.

Noul Lenovo Legion 9i (16”, 9) dispune de cipul actualizat Lenovo LA3-P AI cu funcția Scenario Detection, ce ajustează în mod dinamic puterea CPU și GPU pentru a crește performanța în funcție de ceea ce face utilizatorul în acel moment. Acest lucru este cuplat cu Smart FPS, care monitorizează utilizarea energiei între componentele hardware și randamentul FPS în timpul jocurilor. De asemenea, Legion Aurora Sync folosește AI pentru a sincroniza ceea ce este afișat pe ecran cu tastatura și RGB-ul ambiental, iar Smart Control le permite jucătorilor să comute rapid între profilurile de putere prestabilite, inclusiv un mod personalizat, care poate fi setat de utilizator. Controlul vitezei ventilatoarelor, setările modului de răcire și alte capabilități AI sunt toate controlate prin Lenovo Vantage. Lenovo Legion 9i (16″, 9) dispune, de asemenea, de cel mai nou procesor Intel Core™ Gen i9-14900HX, cuplat cu un GPU până la NVIDIA® GeForce RTX™ 4090. Acesta poate furniza până la 230W TDP, gestionat inteligent de cel mai nou cip LA3-P AI, are un afișaj 3.2K 16:10 VRR Mini-LED PureSight de 165Hz 3.2K, până la 64GB de memorie DDR5 de 5600Mhz, până la 2TB de stocare PCIe Gen 41 și este alimentat de o baterie de 99,99Whr.

Cipurile LA AI de la Lenovo sunt prezente în laptopurile din seria Lenovo Legion, formată din modelele Lenovo Legion 7i (16″, 9), Lenovo Legion 5i (16″, 9) și Lenovo Legion Slim 5 (16″, 9). Cipul LA AI al Lenovo Legion 7i suportă Scenario Detection, creșterea inteligentă a FPS-urilor și Smart Control, toate accesibile prin intermediul software-ului Lenovo Vantage, astfel încât gamerii își pot personaliza și mai mult laptopul în căutarea unei performanțe optime, indiferent de cazul de utilizare. Lenovo Legion 5i suportă Smart Control pentru schimbarea profilului de alimentare din mers. Disponibilă în mai multe nuanțe, seria de laptopuri Lenovo Legion are un design elegant, dar cu un hardware puternic – până la cele mai recente procesoare Intel Core i9 14900HX pe Lenovo Legion 7i (16”, 9) și Lenovo Legion 5i (16”, 9) și până la procesoarele AMD Ryzen din seria 8040 pe Lenovo Legion Slim 5 (16”, 9). Toate laptopurile din seria Lenovo Legion sunt disponibile cu plăci grafice care ajung până la NVIDIA GeForce RTX 4070 care dispun de upscaling RTX AI de la NVIDIA pentru un framerate mai rapid, tehnologie Max-Q cu inteligență artificială pentru a optimiza performanța și eficiența. Toate laptopurile din seria Lenovo Legion sunt echipate cu până la 32GB de memorie RAM DDR5 la 5600MHz și SSD de până la 1TB M.2 2280 PCIe Gen 41. De asemenea, noua tastă Copilot se află acum pe fiecare tastatură Lenovo Legion 7i.

O noutate pentru acest an este soluția de răcire Lenovo Legion „Coldfront: Hyper”, disponibilă pe Lenovo Legion 7i și Lenovo Legion 5i. Aceasta este o soluție de răcire complet nouă, care a reinventat traseul pe care aerul îl parcurge prin șasiu pentru răcirea laptopului. Aerul cald de la cipuri este forțat să treacă printr-o cameră hiperbară, asemănătoare unui canal, în centrul laptopului. Capacul inferior în formă de D este proiectat pentru a împiedica aerul cald care iese prin gura de aerisire din spate să se amestece cu aerul rece aspirat de ventilatoarele duble, optimizând schimbul de căldură și menținând hardware-ul laptopului mai rece și framerate-ul mai ridicat. Acest lucru are ca rezultat o putere maximă de 175W în modul Extreme pe Lenovo Legion 7i, mai subțire, și până la 190W TDP maxim pe Lenovo Legion 5i, menținând în același timp tastatura mai rece și mai confortabilă chiar și în cazul unor sarcini mari ale procesorului. Laptopurile Lenovo din seria Legion dispun, de asemenea, de ecrane PureSight, care sunt calibrate individual.

Pentru jucătorii competitivi și exigenți, seria Lenovo Legion Pro oferă cele mai bune performanțe din portofoliul de gaming și tehnologii de răcire de ultimă generație. Laptopurile Lenovo Legion Pro din acest an din seria Lenovo Legion Pro dispun de până la toate noile procesoare Intel Core 14th Gen i9-14900HX, până la 32GB de memorie DDR5 la 5600MHz, panouri de afișare PureSight WQXGA 16:10 IPS de până la 16″ care suportă rate de refresh de până la 240Hz cu o luminozitate de 500 niți și până la 2TB de stocare PCIe SSD1. Display-ul PureSight modernizat dispune de o acoperire DCI-P3 de 100%. Toate laptopurile Lenovo Legion Pro 7i (16″, 9) din acest an dispun de răcire cu Coldfront: Vapor indiferent de configurație, permițând GPU-ului de până la NVIDIA GeForce RTX 4090 pentru laptop să atingă un TDP total de 250 W în modul extrem. Tastaturile TrueStrike de pe laptopurile din seria Lenovo Legion Pro vin cu patru taste comutabile și cu iluminare Legion Spectrum RGB pentru fiecare tastă pe Lenovo Legion Pro 7i sau cu iluminare opțională Spectrum RGB pe 4 zone pe Lenovo Legion Pro 5i. De asemenea, noua tastă Windows Copilot este acum prezentă pe fiecare tastatură Lenovo Legion Pro 7i.

Legion 7i

Pentru jucătorii care au nevoie de performanțe de top dedicate și concentrate pe victorie, Lenovo Legion Tower 7i este dotat cu procesoare care ajung până la Intel Core i9 14900K, până la cele mai recente GPU-uri NVIDIA GeForce RTX Desktop, până la 64GB de memorie RAM DDR5 la 5600MHz, până la 6TB de stocare PCIe NVMe SSD1, și până la o sursă de alimentare de până la 1200W 90% PSU. Împreună cu tastatura mecanică Lenovo Legion K300 și mouse-ul de gaming wireless Lenovo Legion M600e, seria Lenovo Legion Pro și Lenovo Legion Tower 7i oferă arsenalul de instrumente potrivit pentru victorie. Pentru jucătorii care caută o soluție desktop pentru jocuri în scopuri educaționale sau profesionale, Lenovo Legion Tower 5i poate fi configurat cu procesoare Intel Core i9-13900F de până la a 13-a generație, GPU NVIDIA GeForce RTX 4080, până la 32GB de memorie RAM DDR5 la 5600MHz, până la 850W 90% PSU și până la 2TB de stocare PCIe NVMe SSD1.

Utilizatorii pot duce Lenovo Legion Tower 5i și Lenovo Legion Tower 7i la următorul nivel cu perifericele deja disponibile: monitorul de gaming Lenovo Legion Y34wz-30, tastatura de gaming Lenovo Legion K310 RGB și mouse-ul de gaming Lenovo Legion M300s RGB, pentru a valorifica adevăratul potențial al acestor echipamente puternice.

Gama Lenovo LOQ din acest an include o multitudine de opțiuni de procesoare și GPU, inclusiv procesoare Intel și AMD Ryzen, precum și GPU pentru laptopuri din seriile NVIDIA 20, 30 și 40, dar și o opțiune complet bazată pe Intel cu grafică Intel Arc™ A530M. Noua tehnologie de răcire Hyperchamber, care se regăsește și pe laptopurile Lenovo LOQ bazate pe Intel, menține procesoarele mai reci, consumând până la 15 W de energie suplimentară în modul Extreme, menținând în același timp temperaturile de la suprafața laptopurilor cu până la 2°C mai scăzute și reducând zgomotul ventilatorului cu până la 2dB față de ultima generație. Cipul Lenovo LA1 AI prezent pe toate laptopurile Lenovo LOQ oferă și mai multă putere, alimentând Lenovo AI Engine+ prin Lenovo Vantage pentru a regla dinamic puterea laptopului, curbele ventilatorului și alte setări din mers, maximizând performanța în funcție de sarcina specifică pe care utilizatorii o au de îndeplinit. Această tehnologie permite laptopului Lenovo LOQ 15IRX9 de 15 inch să genereze un TDP maxim de 160 W în modul Extreme, mai mult decât suficient pentru a juca majoritatea jocurilor, fie că este vorba de titluri AAA sau de lansări indie.