Tehnologie

Google integrează funcționalitatea Gemini direct în Android: Cum te ajută acest lucru, mai exact

Google adaugă funcționalitatea lui Gemini direct în Android, adăugând conștientizare contextuală în aplicațiile Google.

Anunțul Google

Compania tocmai a anunțat unele îmbunătățiri ingenioase la chatbotul său Gemini pentru dispozitivele Android în cadrul evenimentului I/O 2024 al gigantului. IA face acum parte din sistemul de operare Android, permițându-i să se integreze într-un mod mai cuprinzător.

Cea mai interesantă nouă caracteristică nu ar fi posibilă fără acea integrare cu sistemul de operare subiacent. Gemini înțelege acum mult mai bine contextul, pe măsură ce controlezi aplicațiile de pe smartphone. Ce înseamnă, mai exact, acest lucru? Odată ce instrumentul este lansat oficial ca parte a Android 15, vei putea aduce în evidență o suprapunere Gemini care se așeză deasupra aplicației pe care o utilizezi. Acest lucru va permite acțiuni și interogări specifice contextului.

Cum funcționează, mai exact

Așadar, Google dă exemplul de a insera rapid imagini generate în Gmail și Google Messages. Compania a prezentat, de asemenea, o caracteristică numită „Întreabă acest videoclip” care permite utilizatorilor să pună întrebări despre un anumit videoclip YouTube, la care chatbotul ar trebui să poată răspunde. Google spune că acest lucru ar trebui să funcționeze cu „miliarde” de videoclipuri. Există o unealtă similară care vine pentru fișierele PDF.

Astfel, este ușor de văzut unde se îndreaptă această tehnologie. Odată ce Gemini are acces la cea mai mare parte a bibliotecii de aplicații, ar trebui să poată să își îndeplinească cu adevărat unele dintre promisiunile mari făcute de companiile rivale de IA precum Humane și Rabbit. Google spune că este „abia la început cu modul în care IA pe dispozitiv poate schimba ceea ce poate face telefonul tău”, așa că ne imaginăm o integrare viitoare cu aplicații precum Uber și Doordash, cel puțin.

De asemenea, Search primește un impuls datorită IA-ului la bord. Utilizatorii vor putea să încadreze, practic, orice pe telefonul lor și să primească informații relevante. Google spune că oamenii vor putea face acest lucru fără a fi nevoie să schimbe aplicațiile. Acest lucru se extinde chiar și la problemele de matematică și fizică, ceea ce probabil că îi va bucura pe elevi și îi va frustra pe profesori.