Tehnologie

Fondatorul OpenAI spune că Inteligența Artificială va fi ca o persoană super inteligentă care știe absolut totul despre viața ta

Potrivit CEO-ului OpenAI, Sam Altman, inteligența artificială (IA) din viitor nu va fi doar un simplu chatbot – va fi echipată cu informații extrem de detaliate despre utilizatorii săi.

Cum va evolua AI

Într-un interviu acordat MIT Technology Review, Altman a sugerat că IA ar trebui să lucreze pentru utilizatorii săi mai intens decât chiar și cel mai harnic asistent executiv uman și ar ști absolut totul despre oricine o folosește.

Astfel, cofondatorul OpenAI a declarat că cea mai bună utilizare a IA ar fi un „coleg super-competent care știe absolut totul despre întreaga mea viață, fiecare email, fiecare conversație pe care am avut-o vreodată, dar nu se simte ca o extensie”.

Desigur, IA nu a ajuns încă acolo. În același interviu, Altman a numit ChatGPT „extrem de prost” și într-un interviu separat acordat pentru The Harvard Crimson, a promis niște lucruri GPT-5, actualizarea mult așteptată a modelului său de limbaj mare (LLM).

„Lucrul cel mai important de spus despre GPT-5 versus GPT-4 este doar că va fi mai inteligent”, a spus el publicației de studenți de la Stanford.

„Acest lucru, că putem face progrese în toate comportamentele și capacitățile modelului deodată – cred că acesta este miracolul,” a continuat el.

Așteptări versus realitate

Cum a fost evident de ceva vreme, a vorbi mult despre viitorul IA face cu siguranță parte din descrierea de lucru a lui Altman.

În aproximativ 18 luni de când OpenAI a lansat ChatGPT în lume, el a discutat repetat despre temerile sale cu privire la cum ar putea merge prost lucrurile cu tehnologia, în timp ce insista că firma sa creează răul cel mai mic al IA-ului.

În câteva luni de la lansarea GPT-4 în martie 2023, însă, așteptările au început să se lovească de realitate.

„Cred că e minunat că timp de două săptămâni, toată lumea era îngrijorată de ChatGPT-4, iar apoi în a treia săptămână, toată lumea era ca: ‘Hai, unde e GPT-5?’”, a glumit Altman în timpul unei discuții cu președintele MIT, Sally Kornbluth, imediat după discuțiile sale de la Harvard.

„Cred că asta spune ceva grozav despre așteptările umane și eforturile noastre de a face lucrurile mai bune”.

Ca întotdeauna, CEO-ul a rămas criptic în ceea ce privește momentul exact când ar putea apărea GPT-5, refuzând să ofere un calendar.