Tehnologie

Funcție nouă de la Facebook: ce trebuie să știi, dacă ai cont pe aplicație

Facebook extinde Reels până la o lungime de maximum 90 de secunde. Această funcție nouă poate sincroniza mișcarea videoclipului tău la ritmul unei melodii.

Meta vede Reels ca un aspect important al aplicațiilor sale, iar platforma de socializare lansează câteva funcții noi pentru acest format pe Facebook.

În primul rând, Facebook prelungește durata maximă a unui Reels la 90 de secunde, de la 60 de secunde. Ca referință, Meta a crescut limita de timp pentru Instagram Reels la 90 de secunde, în iulie anul trecut, dar ambele sunt oarecum sub lungimea maximă a unui videoclip TikTok, care este în prezent de zece minute.

Facebook mărește durata unui Reels

TikTok și Instagram Reels au ambele modalități de a sincroniza clipuri cu o melodie, iar Facebook Reels primește o funcție similară, numită Grooves. Meta spune că aceasta folosește „tehnologia ritmului vizual” și că se sincronizează și aliniază automat mișcarea cu ritmul unei melodii.

Mai mult decât atât, Facebook va oferi o modalitate ușoară de a genera Reels din amintirile tale. De asemenea, vei putea profita de șabloanele în tendințe. Acest lucru îți permite să înlocuiești clipurile dintr-un șablon existent cu cele proprii.

Meta susține că Reels este formatul său cu cea mai rapidă creștere. Numărul de redări cu Reels s-a dublat în ultimul an pe Facebook și Instagram. Compania spune că redistribuirea Reels s-a dublat și pe ambele platforme în ultimele șase luni. Din august, utilizatorii au putut să posteze încrucișat Reels între aplicații.

În plus, Instagram și-a lansat programatorul de postări în aplicație, permițându-le utilizatorilor selectați să-și planifice postările în avans, fără a fi nevoie să folosească Creator Studio de la Meta sau serviciile terțe. Așadar, platforma de partajare a fotografiilor și videoclipurilor deținută de Meta oferă companiilor și creatorilor puterea de a programa Reels și fotografii pentru până la 75 de zile în cadrul aplicației.