Tehnologie

Cele mai bune setări pentru fotografia de concert: ce trebuie să știi

În cazul în care ești pasionat de fotografia de concert, poate că știi deja că aceasta nu este întocmai cea mai ușor de realizat nișă.

Când fotografiezi un concert, va trebui să te confrunți cu condițiile de iluminare în continuă schimbare și mișcările rapide ale subiectului.

Alegerea corectă a setărilor camerei pentru fotografia de concert va face diferența între o pată colorată și o fotografie uimitoare.

Cele mai bune setări ale camerei pentru fotografiile de concert

Concertele se întâmplă rapid și nu ai timp de pierdut. Pentru a surprinde fiecare detaliu, trebuie să alegi setările camerei concepute pentru a crește viteza obturatorului și pentru a menține focusul asupra oamenilor de pe scenă.

Setează o diafragmă scăzută, în jurul valorii de f/1,8 sau f/3,5 (sau cât poate obiectivul tău);
Alege o viteză rapidă a obturatorului, în jur de 1/100 și 1/200 (dacă nu mai rapid);
Plasează ISO între 1600 și 3200 (sau mai mare dacă este necesar);
Utilizează funcția de balans de alb automat;
Activează focalizarea automată continuă.

O diafragmă scăzută și un ISO ridicat te vor ajuta să vă mărești viteza obturatorului, astfel încât să poți surprinde chiar și pe cei mai energici artiști.

De asemenea, este important să setezi balansul de alb la „automat” pentru a ține pasul cu schimbările constante ale luminii, plus folosește focalizarea automată continuă pentru a urmări subiectul în mișcare.

Cu cât camera ta se poate adapta mai repede la condițiile în schimbare, cu atât fotografiile tale vor fi mai bune.

Nu în ultimul rând, editează-ți fotografiile, pentru a corecta tot ce nu ai putut surprinde corect din prima.

Cu alte cuvinte, nu te îngrijora prea mult dacă fotografia nu a ieșit perfect din cameră. Atât timp cât tragi în raw, iar greșelile nu sunt foarte mari, vei putea corecta tot ce vrei, mai apoi, într-un program specializat pentru așa ceva.