Tehnologie

Funcția din WhatsApp care trebuia să fie disponibilă din prima zi, lansată oficial: îți face viața mai ușoară

WhatsApp tocmai a lansat o funcție ce, în mod normal, ar fi trebuit să existe încă din prima zi. Cu miliarde de utilizatori, ai fi putut crede că interacțiunea cu un contact nou ar trebui să fie ușor de realizat, dar toți utilizatorii știu că este un proces practic imposibil de a comunica direct cu o persoană al cărei număr de telefon nu este salvat în agendă. Acum, acest lucru a fost rezolvat, așa cum trebuia să fie normal de la început.

Funcția din WhatsApp care trebuia să fie disponibilă din prima zi, lansată oficial

Probabil că ți s-a întâmplat să vrei să trimiti un mesaj pe WhatsApp unei persoane al cărei număr de telefon nu e salvat în agenda mobilului tău. Ți s-a părut simplu de făcut? Probabil că mai degrabă ți-ai făcut nervi ori chiar ai renunțat și te-ai întors la alte tipuri de comunicare cu acea persoană.

Deși are peste 2 miliarde de utilizatori, aplicația WhatsApp nu poseda, până acum, o modalitate directă pentru a face un asemenea dialog posibil.

Dacă numărul de telefon al acelei persoane nu era salvat în mobilul tău, nu puteai face mai nimic în privința asta, nici măcar pentru un dialog scurt ori o sarcină specifică.

Există soluții alternative pentru a trimite un mesaj WhatsApp către un contact nesalvat, dar sunt modalități indirecte și care implică și o treia parte.

Finalmente, cei de la Meta s-au gândit că e cazul să pună capăt acestei situații și au făcut mult mai simplă posibilitatea de a iniția un chat cu un număr necunoscut.

Îți face viața mai ușoară

Prin urmare, data viitoare când vei dori să trimiți un mesaj pe WhatsApp către un contact nesalvat în telefon, începi un nou chat pe platformă. Apoi, scrie numărul de telefon în „Bara de Căutare”.

Butonul de chat va apărea lângă aceasta, lăsându-te să începi o nouă conversație cu acea persoană, fără a mai fi nevoit să-i salvezi numărul de telefon în agendă. Dacă butonul de chat nu-ți apare, atunci va fi cazul să-ți updatezi cea mai nouă versiune de WhatsApp din PlayStore.

Conform WABetaInfo, funcția este deja disponibilă pe ultimele versiuni WhatsApp făcute pentru iPhone și Android, fiind testată, de exemplu, pe un telefon Galaxy S23 Ultra. Dar, deocamdată, ea nu este valabilă și pe versiunea WhatsApp de desktop.

Oricum, cu această mică îmbunătățire, poți acum să cauți și să intri în dialog cu noi persoane sau firme pe WhatsApp, fără a mai fi nevoit să le stochezi numărul în agendă, aglomerând-o peste măsură.

Serviciul de mesagerie al aplicației deținută de Meta lucrează și la introducerea username-ului. Astfel, WhatsApp ne va permite să ne setăm username-ul accesând zona de setări, secțiunea „Profil”.

Utilizatorii vor avea astfel parte de o nouă metodă pentru a-și spori confidențialitatea. În locul numerelor de telefon, ar putea fi folosite ID-uri unice pentru purtarea conversațiilor.