Tehnologie

Funcția ascunsă din YouTube care îți apară intimitatea: cum oprești salvarea istoricului de vizionări, căutare

Într-o lume tot mai conectată, există destui oameni care țin foarte mult la intimitatea lor.

Astfel, Google a făcut câteva modificări care să vină în ajutorul utilizatorilor.

Cu alte cuvinte, YouTube a făcut o mică schimbare la începutul acestui an, care a înlocuit setările pentru a întrerupe căutările și istoricul vizionărilor.

Anterior, „Întrerupeți istoricul căutărilor” și „Întrerupeți istoricul vizionărilor” erau simple comutări de activare/dezactivare în meniul Setări > „Istoric și confidențialitate”.

De la sfârșitul anului trecut sau începutul lui 2023, lista principală de setări din YouTube pentru Android și iOS a fost împărțită în „Gestionați tot istoricul” și „Confidențialitate”. Acesta din urmă găzduiește doar contactele blocate și Termenii și condițiile YouTube.

Atingând Gestionați tot istoricul, vei selecta Contul dvs. Google (dacă sunt mai multe conectate). Aceasta va încărca secțiunea YouTube a paginii mai extinse Activitatea mea pe Google, un site web: myactivity.google.com/product/youtube.

O interfață mai prietenoasă

Din punct de vedere tehnic, se încarcă în linie cu o interfață de utilizare prietenoasă pentru dispozitive mobile, dar nu este cu adevărat o experiență nativă. Pentru a întrerupe efectiv căutările și/sau istoricul vizionărilor pe YouTube, trebuie să accesați mai întâi a doua filă „Controale” din partea de sus și să debifezi două subsetări:

Includeți videoclipurile YouTube pe care le vizionați
Includeți căutările dvs. pe YouTube

Deși oarecum mai descriptiv, aș susține că această nouă abordare este mult mai ascunsă, chiar dacă face parte din oferirea unei experiențe mai cuprinzătoare pentru gestionarea Istoricului YouTube (și a altor setări de confidențialitate Google). Nu este la fel de ușor ca atingerea unui comutator de pornire/oprire, ceea ce poate fi util dacă îți înmânezi pe moment dispozitivul altcuiva, dar dorești ca aceștia să beneficieze în continuare de abonamentul tău YouTube Premium, ceea ce este cazul împotriva modului Incognito încărcat cu anunțuri.

Cu toate acestea, vechea abordare bazată pe comutare este încă live pe YouTube Music.