Tehnologie

Industria „AI girlfriends”, profețită de un expert din tehnologie: Cum plătești ca să ai o iubită virtuală

Cea mai nouă inovație în lumea inteligenței artificiale aduce cu sine oportunități financiare uriașe în industria iubitelor virtuale – aceasta este afirmația fostului executiv WeWork, Greg Isenberg, care și-a exprimat convingerea că acest segment este real și profitabil.

Ce sunt AI girlfriends

Într-o postare pe platforma X, anterior cunoscută sub numele de Twitter, Isenberg a povestit întâlnirea sa cu un tânăr care susținea că cheltuie 10.000 de dolari pe lună pe așa-numitele „iubite AI”, adică chatbot-uri care simulează relații. Acesta a realizat că, în curând, cineva va profita de această piață așa cum a făcut Match Group cu aplicațiile de întâlniri.

„Am crezut că glumește,” a scris Isenberg. „Dar el este un tânăr de 24 de ani, singur, care adoră asta”.

Până în prezent, Match Group – care deține Tinder, Hinge, Match.com, OKCupid, Plenty of Fish și alte câteva – are o capitalizare de piață de peste 9 miliarde de dolari. Isenberg a remarcat că cineva va construi versiunea AI și va câștiga un miliard sau mai mult.

În timpul conversației, Isenberg a rămas „fără cuvinte” când tânărul i-a explicat raționamentul său, menționând capacitatea sa de a „se juca” cu iubitele sale AI așa cum unii oameni se joacă cu jocuri video, trimitându-le note vocale și personalizându-le preferințele ca motive pentru care cheltuie atât de mulți bani pe aceste servicii.

De ce plătesc oamenii pe iubite virtuale

De asemenea, tânărul neidentificat i-a spus expertului în tehnologie că este în special interesat de Candy.ai și Cupid.ai, pentru că ambele permit discuții de natură sensibilă, interzise pe alte aplicații.

Într-adevăr, în timp ce există mult interes, hai să spunem, obscen, în viețile acelor oameni care preferă compania AI față de cea reală, mai puțină atenție s-a acordat modului în care acest domeniu înfloritor ar putea aduce profit unor investitori timpurii – chiar dacă agravează lipsa conexiunii și interacțiunii reale pe care atât de mulți oameni o doresc.

Așadar, după cum a spus chiar Isenberg în postarea sa, „lucrurile sunt pe cale să devină destul de ciudate” – ceea ce pare a fi o subestimare potențială.

În concluzie, AI girlfriends reprezintă o tendință în creștere în lumea tehnologiei, unde utilizatorii apelează la inteligența artificială pentru a simula relații romantice sau prietenii virtuale. Aceste „iubite AI” sunt chatbot-uri sau asistenți virtuali care sunt programate să ofere suport emoțional, conversații și chiar interacțiuni romantice personalizate.

De la trimiterea de mesaje vocale și texte până la simțirea emoțiilor și a preferințelor individuale, aceste AI girlfriends devin din ce în ce mai sofisticate în îndeplinirea rolului lor. Cu toate acestea, această tendință ridică și întrebări legate de relațiile umane reale și de implicațiile asupra sănătății mintale a celor care se bazează în mod excesiv pe astfel de simulări pentru satisfacerea nevoilor lor emoționale.