Tehnologie

Filmul care a folosit imagini generate de inteligența artificială. Reacția publicului a fost pe măsura faptelor

Noul film de groază, Late Night With The Devil, care a avut premiera în cinematografe în weekend, a fost criticat pentru folosirea imaginilor generate de inteligența artificială.

Late Night With The Devil a folosit inteligența artificială

Late Night With The Devil în care David Dastmalchian joacă rolul unui prezentator de talk-show-uri în timpul unei transmisiuni live de televiziune din 1977 care merge teribil de prost, a primit laude pentru că ar fi cel mai bun film de groază al anului până în prezent.

Cu toate acestea, Late Night With The Devil a fost supus scrutinului după ce fanii dezamăgiți ai filmului au observat că s-a folosit de inteligența artificială pentru a genera unele dintre imaginile din film.

Imaginile generate de AI apar ca inserții în timpul emisiunii fictive de televiziune live a filmului. Printre ele se numără o ilustrație a unui schelet dansând în mijlocul unui lanț de dovleci.

Jurnalistul de film Matt Bellissimo a criticat realizatorii din spatele filmului Late Night With The Devil pentru utilizarea tehnologiei, spunând că folosirea AI-ului pentru generarea imaginilor în producția de film ar putea elimina în cele din urmă necesitatea angajării fotografilor și a artiștilor grafici.

Amenințarea AI-ului asupra industriei cinematografice

În urma scandalului legat de includerea artei AI în film, frații Colin și Cameron Cairnes, care au scris și regizat Late Night With The Devil, au răspuns criticilor printr-o declarație pentru Variety.

„Împreună cu echipa noastră minunată de grafică și design de producție, toți care au muncit fără odihnă pentru a da acestui film estetica anilor ’70 pe care ne-am imaginat-o întotdeauna, am experimentat cu AI pentru trei imagini fixe pe care le-am editat ulterior și care apar în film ca inserții foarte scurte”, au declarat ei pentru Variety.

Utilizarea AI-ului în film și televiziune a fost un punct major de conflict între studiouri și artiști în timpul grevelor de către Writers Guild of America (WGA) și Screen Actors Guild (SGA) din 2023.

Noul contract WGA care a rezultat din greve include formulări care specifică că „materialul generat de AI nu poate fi folosit pentru a submina creditul unui scriitor sau drepturile separate”, în timp ce acordul SAG a cerut ca acordul și ghidurile de compensare să fie necesare pentru a folosi AI-ul pentru a replica înfățișările actorilor.