Tehnologie

Hollywood-ul, din ce în ce mai deschis la inteligența artificială. Negocierile cu Sora, de la OpenAI, în toi

OpenAI s-a întâlnit cu reprezentanții de la Hollywood, pentru a prezenta noul său generator de videoclipuri AI, numit Sora, care încă nu a fost lansat.

Inteligența artificială ar putea ajunge la Hollywood

Bloomberg raportează că CEO-ul OpenAI, Sam Altman, face demersuri către studiourile de la Hollywood, executivii media și agențiile de talente într-o încercare de a integra Sora în industrie.

Cu toate acestea, aceasta este departe de prima încercare a lui Altman de a cuceri Hollywood-ul, după ce s-a aflat că OpenAI a avut deja discuții introductive cu Hollywood-ul conduse de COO-ul său, Brad Lightcap. Altman a participat, de asemenea, la petrecerile Oscar din Los Angeles.

„OpenAI are o strategie deliberată de lucru în colaborare cu industria printr-un proces de implementare iterativă, lansând avansuri AI în faze, pentru a asigura o implementare sigură și pentru a oferi oamenilor o idee despre ce este pe viitor”, a declarat un purtător de cuvânt al OpenAI pentru Bloomberg.

Inteligența artificială este un subiect extrem de sensibil care a fost în spatele grevei actorilor și scriitorilor de la Hollywood care a avut loc anul trecut.

Liderul uniunii actorilor, Duncan Crabtree-Ireland, a spus că studiourile de la Hollywood doresc să creeze scanări ale actorilor din fundal pentru a putea utiliza replici AI generate de ei în mod perpetuu.

Atunci, Sora nu exista, dar de la anunțul și publicarea unei serii de videoclipuri generate de AI, creatorii se confruntă cu o nouă realitate.

Sora nu este primul program de acest fel, dar ar putea deveni cel mai bun

Sora nu este primul generator de videoclipuri AI, Runway AI și Pika Labs sunt ambele lideri de piață în domeniul videoclipurilor AI, cu finanțare uriașă în spatele lor.

Cu toate acestea, OpenAI este cel mai mare nume și startup din domeniul AI generativ, având deja un succes uriaș cu modelul său de limbaj mare, ChatGPT, și modelul său text-to-image, DALL-E.

Într-un interviu recent acordat The Wall Street Journal, Directorul Tehnic al OpenAI, Mira Murati, a declarat că Sora va fi lansat „cu siguranță în acest an, dar ar putea dura câteva luni”. Ea a adăugat, de asemenea, că datele de instruire folosite pentru a seta capacitățile lui Sora erau „disponibile public”.