Tehnologie

Cum să devii aproape “invizibil” pe WhatsApp: trucurile de care nu știai

Iată cum poți folosi WhatsApp ca un ninja: trucuri de confidențialitate pentru a evita foști iubiți, șefi și oameni cu care n-ai chef să vorbești.

WhatsApp este excelent pentru a menține legătura cu prietenii și familia, dar poate fi, de asemenea, nu prea grozav, dacă nu ai chef să vorbești cu anumite persoane. Dacă vrei să eviți conversațiile incomode, mesajele nedorite sau comentariile acide, trebuie să înveți cum să utilizezi funcțiile de confidențialitate ale aplicației.

În acest articol, îți voi arăta cum să “dispari” de pe WhatsApp ca un magician sau să simulezi un mod incognito ca și cum platforma de chat ar avea așa ceva.

Ascunde ultima vizualizare și starea online

Dacă ești o persoană ocupată, care nu poate răspunde întotdeauna la timp, atunci ascunderea Seen-ului va fi cea mai bună modalitate de a-i face pe oameni să creadă că nu ești online, pur și simplu. Ultima vizualizare poate fi dezactivată din Setări > Confidențialitate > Ultima vizualizare și online. Aici, setezi ultima dată pe Nimeni.

Aceeași pagină îți permite, de asemenea, să îți dezactivezi starea online. Setează la Același ca văzut ultima dată, pentru a folosi WhatsApp ca o fantomă și pentru a nu fi lovit de „de ce ești încă treaz?”.

Oprește bifele de “citit”

Odată ce ai scăpat de deranjamentele cauzate de o ultimă vedere expusă, următorul lucru pe care ai dori să-l dezactivezi sunt bifele de “citit”. Acest lucru îți permite să răspunzi la mesaje în ritmul tău, fără a te simți presat de către ceilalți.

Confirmările de citire pot fi dezactivate din Setări > Confidențialitate, apoi dezactivează funcția Confirmări de citire.

Trucuri WhatsApp

Limitează actualizările de stare

În timp ce funcția de a limita actualizările de stare la anumite persoane de contact sau de a te ascunde de anumite persoane de contact există de mult timp, o actualizare relativ recentă îți permite să faci același lucru pentru stările individuale.

Astfel, când încarci o stare, ar trebui să vezi o nouă funcție de public privat în partea de jos. Setează la „Distribuie doar cu” și selectează cele mai apropiate persoane de contact pentru a le face să se simtă speciale, dându-le informații despre secretele sau glumele tale.

Sau poți să te extinzi și să îți limitezi toate stările din Setări > Confidențialitate > Stare.

Ascunde fotografia de profil

Lui WhatsApp îi pasă de confidențialitatea ta și, prin urmare, setează în mod implicit vizibilitatea imaginii de profil numai pentru persoanele de contact. Poți să faci un pas mai departe și să setezi pe „Nimeni”.

Acest lucru se poate face prin Setări > Confidențialitate > Foto de profil > Nimeni.

Ascunde secțiunea “Despre”

După ce ai dezactivat toate lucrurile de mai sus, singurul lucru rămas este îți ascunzi secțiunea “Despre”. Acest lucru se poate face prin Setări > Confidențialitate > Despre. Acest lucru te ajută dacă ești prea leneș să actualizezi tot timpul sau dacă, pur și simplu, încerci să pari misterios.