Tehnologie

Cum plătești pentru băuturi alcoolice doar cu palma: tehnologia de la Amazon care te scutește de bătăi de cap, la concerte

Tehnologia de plată ce utilizează scanarea palmei, de la Amazon, se diversifică văzând cu ochii.

Compania tocmai a anunțat că sistemul de identificare Amazon One va fi implementat la Coors Field din Denver, casa francizei Colorado Rockies Major League Baseball, permițându-le clienților să cumpere bere și tărie cu… palmele.

Acest lucru îți va permite să te plimbi liniștit și să comanzi băuturi alcoolice, fără a fi nevoie să pierzi momente prețioase cât timp îți cauți portofelul sau actul de identitate, pentru a dovedi că ai vârsta legală pentru a consuma alcool.

Tehnologia care te ajută să economisești timp prețios la cozile lungi

Pe parcursul întregului proces, acest lucru ar putea economisi 20 până la 30 de secunde, în funcție de cât de sete îți este, de fapt.

Desigur, pentru ca asta să funcționeze, trebuie să fii deja înscris în serviciul biometric Amazon One al companiei.

Gigantul web a promis să instaleze chioșcuri pentru înscrieri rapide, dar va trebui să îți demonstrezi indentitatea prin informațiile de conectare la Amazon. Mai mult, va fi necesar inclusiv un selfie.

Odată înscris, însă, tot ce va trebui să faci ulterior va fi să-ți treci palma peste cititor și barmanul va ști, în mod automat, că ai vâsta legală. Sistemul nu este menit doar să verifice vârsta, ba chiar să te ajute să plătești pentru produsul consumat.

Trebuie să recunoști, să cumperi o bere la un eveniment sportiv, sau chiar la un concert, nu este cea mai ușoară operațiune din lume, așadar, propunerea Amazon ar putea să vină în ajutorul tuturor însetaților din lume, pe măsură ce instalarea acesteia va continua și în alte țări; sperăm că și în România, în curând.

Este necesar de menționat că, în trecut, Amzon nu a fost cel mai de încredere colector de date biometrice, confruntându-se cu procese în mai multe state americane pentru încălcarea legilor privind confidențialitatea biometrică.

Totuși, să sperăm că gigantul a învățat ceva din pățaniile trecute și că va remedia „găurile” din sistem.