Tehnologie

Noua funcție de la WhatsApp stârnește îngrijorări: cum te „ajută” aplicația să-ți înșeli partenerul

WhatsApp a dezvăluit o nouă funcție „Block Chat” („Blocare chat”) care va permite utilizatorilor să ascundă conversațiile personale într-un dosar care este securitzat cu o parolă sau autentificare biometrică. În timp ce compania a spus că funcția a fost concepută pentru a adăuga „încă un strat de securitate” platformei sale de mesagerie instantanee, mulți au numit actualizarea o „funcție pentru trișori” care ar putea fi folosită pentru mijloace nefaste.

Anunțând actualizarea pe 15 mai, WhatsApp a spus într-o declarație: „Credem că această funcție va fi grozavă pentru persoanele care au motive să-și partajeze telefoanele din când în când cu un membru al familiei sau acele momente în care altcineva îți ține telefonul în mână exact în momentul în care sosește un mesaj… mai special”.

WhatsApp te ajută să înșeli

„Puteți bloca un chat atingând numele unui grup sau un chat unu-la-unu și selectând opțiunea de blocare. Pentru a dezvălui aceste chaturi, trageți încet în căsuța de chat și introduceți parola telefonului sau datele biometrice”, a adăugat compania deținută de Meta.

Nu se știe când va deveni disponibilă pentru toată lumea, dar WhatsApp a spus că îl va lansa în „următoarele luni”. De asemenea, au pus un ghid rapid despre cum să folosești noua funcție pe pagina lor de întrebări frecvente.

Cu toate acestea, actualizarea a atras un oarecare scepticism. Când funcția a fost anunțată de șeful Meta Mark Zuckerburg pe pagina sa personală de Facebook, comentatorii au avut un lucru în minte: aventuri secrete și extraconjugale.

„Minunat, este grozav și util pentru cei care înșală”, a comentat o persoană.

„Înșelarea a fost îmbunătățită”, a adăugat un altul.

„Uimitor. Vă mulțumim că ne păstrați relațiile în siguranță”, a glumit cineva.

În știrile mai recente, WhatsApp a dezvăluit pe 22 mai că va adăuga și o funcție de editare pe platforma lor. Acest lucru va permite utilizatorilor să-și editeze mesajele timp de până la cincisprezece minute după ce au fost trimise pentru prima dată, după care mesajul va afișa o etichetă „editată”, făcându-i pe ceilalți în conversație conștienți de corecție, fără a afișa istoricul editărilor.

Ce ar putea merge prost, nu?