Tehnologie

Copilot, de la Microsoft, devine și mai bun. Cum te ajută să nu mai scotocești la nesfârșit prin meniul Windows 11

După lansarea Copilot Pro în ianuarie, Microsoft începe să implementeze o serie de upgrade-uri pentru a face asistentul AI mai util în Windows 11.

Cea mai importantă îmbunătățire este suportul pentru plugin-uri, ceva ce funcționa doar cu Copilot pe web. De exemplu, puteai conecta Copilot la OpenTable pentru a face o rezervare din fereastra de chat, direct.

Ca să îți dăm un exemplu, dacă ai puține provizii de alimente, ai putea începe o comandă folosind plugin-ul Instacart.

Microsoft încearcă să te păcălească să folosești Copilot cât mai mult

Microsoft spune că plugin-urile de la Kayak, Klarna și Shopify vor sosi și ele în următoarele luni. Scopul, desigur, este să te țină blocat în fereastra Copilot cât mai mult posibil.

Microsoft nici măcar nu vrea să părăsești Copilot pentru a accesa setările sistemului. Cu această nouă actualizare, vei putea activa și dezactiva modul de economisire al bateriei sau vizualiza profilul hardware al sistemului tău din interiorul vizualizării chat-ului AI.

Poți, de asemenea, să-i soliciți lui Copilot să activeze Subtitrările live, Naratorul sau Mărirea ecranului din Windows 11. Poate chiar afișa o listă de rețele Wi-Fi disponibile la care să te conectezi.

Utilizatorii ar putea să iubească capacitatea de a accesa funcțiile Windows 11 fără a naviga prin aplicația Setări, deci integrarea îmbunătățită a Copilot-ului ar putea fi un câștig pentru Microsoft.

Îmbunătățirile nu se opresc aici

Aplicațiile Windows 11 care folosesc funcții alimentate de AI, precum Photos și Clipchamp, primesc și ele câteva îmbunătățiri AI.

Spre exemplu, Photos are acum o funcție de Ștergere generativă care te poate ajuta să înlături obiecte și elemente nedorite dintr-o imagine, în timp ce Clipchamp va începe să prezinte un instrument AI de Înlăturare a sunetului ciudat pentru a elimina momentele video stânjenitoare.

Microsoft spune că va începe să implementeze aceste upgrade-uri pentru Copilot și AI chiar acum pentru utilizatorii care rulează Windows 11 cu actualizările de sfârșit de an 22H2 (2022) și 23H2 (2023).

Dacă ești nerăbdător să încerci noile funcții, asigură-te că ai activat opțiunea „Obține ultimele actualizări imediat ce sunt disponibile”.