Tehnologie

Chrome face un pas în față și pe macOS: ce îmbunătățiri se întâmplă, cum te ajută

Google face încă un pas în față și continuă cu optimizarea consumului de energie în Chrome, browserul propriu, după cum vei afla în cele ce urmează.

Mai exact, vestea bună este că acum Chrome va aduce îmbunătățiri și pentru macOS, astfel că și în acest caz, utilizatorii se vor putea bucura de optimizare a energiei. Acest lucru ar putea duce, conform producătorului, la creșterea autonomiei pe laptopurile produse de Apple.

Ce aduce nou această îmbunătățire de la Chrome, pentru laptopurile Apple

Teste efectuate până în acest moment au demonstrat că MacBook Pro 13 rezistă acum 17 ore de navigare pe internet și 18 ore de redare a clipurilor disponibile pe YouTube. Aceste teste au fost realizate imediat după cea mai recentă optimizare a Google, în ceea ce privește Chrome.

Totuși, Google nu a dat prea multe informații cu privire la îmbunătățirile de față, astfel că nu avem, tehnic vorbind, un termen de comparație, însă se estimează că s-a produs un upgrade de circa 30 de minute.

Din ceea ce se știe, Google a lucrat intens la îmbunătățirea memoriei de la iframe și, în plus, la cronometrele JavaScript, evitând utilizarea atât de frecventă a procesorului pentru executarea sarcinilor de bază, în context.

Google are, de asemenea, tendința de a ignora cu grație anumite stiluri grafice care, la drept vorbind, sunt considerate a fi inutile, atât în ceea ce privește site-urile navigate, dar și în interfața proprie.

Reamintim că Google a adus, recent, modificări substanțiale și în ceea ce privește consumul de energie pe Chrome folosit pe Android, Windows, dar și Linux.

Așadar, se vede treaba că Google se chinuie cu tot dinadinsul să revină în top cu browser-ul său, iar acest lucru nu poate fi decât unul bun, de vreme ce competiția a dus mereu la progres care s-a văzut cel mai bine pe partea de utilizator.