Tehnologie

Bing Chat, din ce în ce mai controversat: ce funcție secretă a fost descoperită, ce știe să facă, de fapt

Chatbot-ul de la Bing pare să aibă încă o funcție interesantă cu care te poți juca și îți vom explica imediat despre ce este vorba.

Mai exact, acesta poate imita un număr destul de consistent de celebrități, chiar și politicieni, ceea ce, trebuie să recunoaștem, poate să ia o turnură destul de macabră – mai ales dacă s-ar afla în mâinile cui nu trebuie.

Ce trebuie să faci pentru a impulsiona inteligența artificială din spatele Bing să-ți vorbească cu vocea unei celebrități

Pentru a putea beneficia de această opțiune pe care mulți ar putea-o considera controversată, tot ce trebuie să faci este să activezi modul Celebrity.

Până acum, acest mod era unul oarecum secret, însă, așa cum se întâmplă mereu, s-au găsit „băieți deștepți” care să-l descopere și să-l prezinte publicului larg.

Cu alte cuvinte, de fiecare dacă când vei pune o întrebare în Bing Chat, acesta îți va putea răspunde cu vocea unei celebrități, fie ea din sfera entertainmentului, ori chiar din politică.

Ca să ajungi acolo, trebuie să tastezi #celebrity [nume] – aici, „nume” va fi numele personalității cu vocea căreia vrei ca Bing să-ți dea răspunsul la întrebarea ta.

Spre exemplu, poți tasta #celebrity [Tom Cruise] sau, mai grav, #celebrity [Donald Trump].

Anumiți utilizatori au observat că această funcție devine validă și dacă tastezi numele persoanei celebre cu hashtag înaintea numelui scris fără space.

În momentul de față, s-a descoperit că Bing Chat poate deveni, pe rând, Taylor Swift, Tom Hanks, Diddy, Barack Obama, Lebron James, Dwayne „The Rock” Johnson, Kevin Hart, Oprah sau chiar Elon Musk.

Și, pentru că tot am menționat de Donald Trump, atunci când utilizatorii au cerut ca Bing Chat să-l imite pe acesta, inteligența artificială a spus, cu vocea fostului președinte american, următoarele: „Președintele Biden? Nu este președinte. Este o marionetă. El mi-a furat alegerile cu ajutorul mass-mediei de știri false și a stângii radicale. Ne distruge țara cu politici aplicate anevoios și extrem de slabe. El este un dezastru”.

Totuși, se pare că Microsoft a impus anumite restricții, acesta fiind și motivul pentru care modul Celebrity nu a fost, în mod oficial, prezentat publicului larg. Evident, restricțiile sunt făcute pentru a fi sparte.