Tehnologie

Îmbunătățirea de la Chrome, pentru Android: cum îți va face viața mai ușoară

Majoritatea browserelor web pentru desktop pot modifica dimensiunea textului și a altor elemente de pe pagini, dar browserele mobile sunt, în mare parte, create doar pentru pinch-to-zoom, ceea ce nu este exact același lucru și nici nu te ajută foarte mult, în anumite situații.

Acest lucru are să se schimbe, în sfârșit, în ceea ce privește Chrome pentru Android.

Google a anunțat recent, într-o postare pe blog, că browserul Chrome pentru Android va sprijini în curând creșterea dimensiunii conținutului web, inclusiv text, imagini, video și comenzi interactive. Așadar, dacă așteptai această veste bună, ea se întâmplă.

Dimensiune de până la 300 la sută

Dimensiunea poate fi setată până la 300 la sută din pagina originală, cu opțiunea de a salva o setare implicită pentru mai târziu, când ai chef și timp.

Funcționează la fel ca schimbarea zoom-ului paginii pe versiunile desktop ale Chrome, Safari, Edge și majoritatea celorlalte browsere, păstrând aspectul original al paginii, ceea ce contează foarte mult.

Aceasta nu este o caracteristică complet nouă pentru Chrome pe Android, deoarece, dacă îți amintești, a apărut pentru prima dată sub forma unui semnalizator de caracteristică experimentală, în luna octombrie a anului 2021.

Totuși, acum pare să aibă ceva mai mult sens.

Trebuie spus un lucru: controalele s-au schimbat puțin de atunci, iar lansarea nu a fost general valabilă – adică nu pentru toată lumea.

Google a declarat că funcția ar trebui să fie activă pentru toată lumea în Chrome Beta. Practic, te poți juca cu ea în Setări > Accesibilitate și va ajunge în următoarea actualizare principală a Chrome, pe Android.

Caracteristica nu va redimensiona elementele de interfață proprii ale browserului, cum ar fi Vivaldi pentru Android adăugat într-o actualizare recentă, în cazul în care erai curios.

Cu toate acestea, este o opțiune excelentă pentru oricine are nevoie frecvent să mărească conținutul, dintr-un motiv sau din altul.