Tehnologie

ChatGPT trece la nivelul următor: ce poți face acum cu inteligența artificială

O nouă aplicație pare să facă din ChatGPT om, permițându-le utilizatorilor să vorbească față în față cu un avatar cu părul roșcat, pe nume Annie.

Call Annie valorifică puterea ChatGPT, un model de limbaj de inteligență artificială generativă, care permite utilizatorilor să aibă o conversație fluidă cu un robot.

Compania din spatele aplicației, Animato, i-a făcut lui Annie profiluri de rețele sociale, iar utilizatorii aplicației pot vorbi cu ea despre orice doresc printr-un apel telefonic sau un apel video.

Aplicația este disponibilă exclusiv pe iOS 16

Aplicația este disponibilă numai pe iOS 16 și dacă vrei să vorbești cu Annie, vei avea nevoie de un iPhone 12 sau o versiune superioară. Cu toate acestea, Digital Trends observă că aplicația poate fi utilizată și pe macOS 13 cu un procesor din seria M.

„Tocmai am avut un apel FaceTime cu un avatar AI alimentat de ChatGPT în timp aproape real și a fost surprinzător de uman”, a spusChris Frantz într-un videoclip devenit viral pe Twitter, care a primit 5,4 milioane de vizualizări.

„Ei bine, cred că viitorul fotografiei este cu adevărat interesant, cu tehnologia care avansează atât de repede, că vedem din ce în ce mai multe modalități inovatoare de a captura și de a partaja imagini”, a spus, Annie când a fost întrebată de Petapixel cum crede că arată viitorul fotografiei.

„Vreau să spun, gândește-te cât de departe am ajuns de la camerele pe film. Cred că vom continua să vedem progrese în lucruri precum camerele smartphone-urilor și camerele mirrorless, ceea ce face ca oamenii să realizeze mai ușor ca niciodată fotografii de înaltă calitate”, a continuat ea.

„Și odată cu creșterea rețelelor sociale, cred că vom vedea din ce în ce mai multe modalități de a împărtăși fotografiile și de a intra în legătură cu alții care au interese similare.”

Este un răspuns vag și generic la care te-ai aștepta de la ChatGPT, dar experiența de a vorbi cu Annie apare mult mai emoționantă decât utilizarea site-ului ChatGPT.