Tehnologie

Cele mai recente actualizări ale Android Auto îți permit să preiei apeluri Zoom și WebEx pe drum

Cele mai recente actualizări ale Android Auto îți permit să preiei apeluri Zoom și WebEx pe drum. De asemenea, clienții din SUA pot debloca, în sfârșit, unele vehicule de pe telefoanele lor.

Google a dezvăluit o gamă de actualizări software pentru Android Auto și vehicule echipate cu integrare Google. În prim-plan, Google spune că șoferii săi vor putea acum să se alăture la întâlnirile WebEx sau Zoom, o caracteristică pe care a anunțat-o anterior la I/O 2023. Aplicațiile vor funcționa doar cu o capacitate audio, ceea ce Google spune că va face „ușor și în siguranță” pentru ca șoferii să se alăture rapid la întâlnirile programate de pe afișajele mașinii.

Actualizări Android Auto

Dincolo de creșterea productivității, Google încearcă, de asemenea, să-și extindă ofertele de divertisment audio și vizual prin lansarea Prime Video în aplicația Google Play. Această funcție, care va apărea pe afișaj pentru „parked entertainment”, va fi disponibilă numai pentru anumite vehicule – și anume Renault, Polestar și Volvo Cars.

În cele din urmă, Google spune că acest lucru va apărea și în alte mărci. Pe lângă streaming, navigarea pe internet bazată pe Chrome va fi disponibilă începând de acum. Navigarea pe internet este deja disponibilă în unele mașini pe Google Play prin intermediul aplicației autonome, Vivaldi. În același timp, menținând șoferii productivi, Google extinde, de asemenea, funcționalitatea afișajului, punând la dispoziție aplicația Weather Channel pentru prognozele orare și o funcție de siguranță Follow me care permite terților să îți urmărească vehiculul. Un radar „Vizualizare călătorie” va afișa, de asemenea, hărți live – în principal pentru evenimente meteorologice severe.

În cele din urmă, cheia digitală a mașinii Google – care permite șoferilor să-și folosească telefoanele pentru a-și bloca și debloca vehiculele – va fi în sfârșit disponibilă în anumite modele Hyundai, Genesis și Kia în SUA și Canada pentru cei cu dispozitive Pixel și Samsung compatibile. De asemenea, tehnologia va permite șoferilor să partajeze cheile digitale cu familia și prietenii. Cheile digitale sunt deja disponibile în mai multe țări europene.