Tehnologie

Coca-Cola mizează pe AI. Ce gust are Y3000, „aroma viitorului”, creată de inteligența artificială

Inteligența artificială este aproape peste tot în ultima vreme, dar nimeni nu se aștepta să aibă vreodată ca subiectul să aibă legătură cu Coca-Cola.

De fapt, gigantul tocmai a lansat o nouă aromă creată de inteligența artificială.

Compania numește această aromă suc „din viitor” și este disponibil pentru o perioadă limitată atât în în ceea ce privește sortimentele obișnuite, cât și pe cele cu fără zahăr, conform CNBC.

Se numește Y3000, care este, cu siguranță, un nume desprins din viitor și care ne amintește de Skynet și armata de Terminatori malefici, mai degrabă decât de o băutură răcoritoare.

Coca-Cola Y3000 ar avea gust de zmeură

Coca-Cola nu a dat nicio informație cu privire la gust, dar cei care au apucat să guste spun că ar semăna cu un suc de zmeură.

Practic, totul a început în momentul în care cercetătorii au colectat preferințele de arome de la consumatori, căutând tendințe pentru a înțelege cum ar trebui să arate „viitorul”, în ceea ce privește băuturile răcoritoare.

Aceste date au fost introduse într-un sistem pe bază cu inteligență artificială pentru a ajuta la crearea profilului de aromă.

În cele din urmă, Coca-Cola a lăsat inteligența artificială să creeze ceea ce compania crede că este gustul perfect.

Din câte poți observa în fotografia din antet, cutiile arată foarte văratic, având o culoare neon-violet, care amintește de platforma de generare de imagini Dall-E sau chiar de Midjourney. Există, de asemenea, sticle de dimensiuni tradiționale umplute cu fluidul futurist.

Y3000 este descris ca fiind o aromă lansată în ediție limitată, așadar are șanse infime de a ajunge, la un moment dat, și în țara noastră. Totuși, nimic nu este imposibil.

Evident, Coca-Cola nu va fi ultima companie producătoare de băuturi răcoritoare care va apela la inteligența artificială, de vreme ce, în ultimii doi ani, AI este din ce în ce mai prezent în viețile noastre, în diferite forme. Rămâne de văzut cât succes va avea la public sortimentul Y3000.