Tehnologie

Bill Gates sponsorizează viitorul medicinii: ecografii bazate pe inteligență artificială ce vor combate ratele mortalității pediatrice și materne

GE HealthCare lucrează la ecografii bazate pe inteligență artificială pentru a combate ratele mortalității pediatrice și materne. Efortul va fi susținut de fundația Bill & Melinda Gates.

GE Health spune că intenționează să dezvolte un instrument de imagistică cu ultrasunete asistat de inteligență artificială, care este atât de ușor de utilizat, încât chiar și furnizorii de servicii medicale fără pregătire specializată îl vor putea opera. Cercetarea și dezvoltarea dispozitivului va fi finanțată printr-un grant de 44 de milioane de dolari din partea Fundației Bill & Melinda Gates, care a investit în trecut în lansarea de noi tehnologii în medii cu resurse sărace, pentru a aborda lacunele în accesul la asistență medicală.

Bill Gates vrea să revoluționeze sistemul medical

Astfel, GE HealthCare spune că tehnologia de imagistică bazată pe inteligență artificială a fost concepută pentru a fi răspândită în țările cu venituri mici și medii, unde serviciile furnizorilor de asistență medicală pot fi reduse. Instrumentul cu ultrasunete va fi mai eficient în furnizarea de citiri clare ale scanărilor pulmonare și cu ultrasunete în îngrijirea maternă și fetală, precum și în sănătatea pulmonară pediatrică.

Aceste domenii ale medicinii sunt deosebit de remarcabile, deoarece mortalitatea maternă și infantilă pot fi prevenite în mare parte dacă intervenția medicală are loc devreme. Așadar, imagistica medicală adecvată este cheia pentru realizarea unui diagnostic în timp util, ghidează deciziile de tratament și poate îmbunătăți rezultatele tratamentului.

„Suntem mândri și încântați că am primit acest grant de la Fundația Bill & Melinda Gates pentru a face ecografiile mai accesibile în țările cu venituri mici și medii. Ecografia este un instrument esențial pentru screening-ul și diagnosticarea diferitelor afecțiuni medicale, inclusiv sănătatea viitoarelor mame și gestionarea bolilor respiratorii”, a declarat Roland Rott, Președinte și CEO, Ultrasound, GE HealthCare.

Afacerea cu ultrasunete a GE HealthCare, în valoare de trei miliarde de dolari, s-a concentrat recent pe dezvoltarea software-ului AI cu achiziția unor companii de tehnologie medicală precum Caption Health, care vor ajuta la proiectarea acestui dispozitiv cu ultrasunete. Compania pare să fie angajată într-o strategie de creștere a cheltuielilor pentru proiectele legate de inteligența artificială atât acum, cât și în viitorul apropiat.