Tehnologie

Avertismentul dimineții de la DIGI RCS RDS – Cum încearcă escrocii să te păcălească folosindu-se de numele companiei, pe e-mail

În ultima perioadă, DIGI RCS RDS Romania a identificat o serie de campanii frauduloase care utilizează abuziv numele și identitatea vizuală a companiei.

Aceste atacuri sunt concepute pentru a înșela utilizatorii și pentru a obține acces la informațiile lor personale și financiare.

Începând cu data de 15 mai, a fost detectată o tentativă de phishing care vizează clienții DIGI RCS RDS Romania. Acest tip de fraudă implică trimiterea de e-mailuri aparent legitime, care însă au scopul de a obține detalii sensibile de la destinatari.

Una dintre cele mai comune metode utilizate în aceste tentative de phishing implică solicitarea de detalii false de rambursare.

Este important de reținut că DIGI RCS RDS Romania nu solicită niciodată detaliile cardului bancar pentru rambursarea plăților.

Dacă primești un astfel de mesaj, este aproape sigur că reprezintă o încercare de fraudă. Orice cerere care îți solicită informații financiare sensibile trebuie tratată cu suspiciune și raportată imediat.

Escrocii sunt din ce în ce mai sofisticați și imită cu mare acuratețe identitatea vizuală a DIGI RCS RDS Romania. Aceste e-mailuri frauduloase pot părea autentice la prima vedere, dar există câteva modalități prin care poți identifica un mesaj suspect.

În primul rând, verifică adresa de e-mail de la care ai primit mesajul. Dacă aceasta nu corespunde cu domeniul oficial al DIGI Romania, este probabil o tentativă de phishing.

e-mail primit de la escroci (partea 1)

e-mail primit de la escroci (partea 2)

Cum te protejezi de escroci

Protejarea împotriva tentativelor de phishing necesită vigilență și atenție la detalii. Iată câteva sfaturi esențiale pentru a te proteja:

Verifică expeditorul: Fii foarte atent la adresa de e-mail de la care primești mesajele. Asigură-te că aceasta provine de la o sursă legitimă și oficială.
Nu oferi date personale: Nu răspunde niciodată cererilor suspecte și nu introduce date financiare sau cu caracter personal pe site-uri nelegitime. DIGI Romania nu va solicita niciodată astfel de informații prin e-mail.
Raportează tentativele: Dacă primești un e-mail suspect, raportează-l imediat echipei de suport a DIGI Romania.