Tehnologie

Android se schimbă la față, din nou: ce va fi diferit, de data aceasta

Felul în care arată Android s-a schimbat drastic în ultimii ani. Iar odată cu schimbările constante, identitatea i s-a adaptat corespunzător.

De-a lungul timpului, au existat câteva modificări ale logo-ului și identității mărcii Android, bugdroid-ul rămânând un element de bază al mărcii, în sine.

Ultima modificare s-a întâmplat în 2019, când Google a ales să folosească doar capul bugdroid-ului pe lângă un font ușor reîmprospătat.

Ce schimbări vrea să aducă Google

Google urmează să reproiecteze, din nou, marca Android și, de data aceasta, schimbarea va fi destul de radicală, în comparație cu ceea ce s-a întâmplat până acum.

Android primește, așadar, un nou logo. Capul de bugdroid rămâne, dar se modifică prin adăugarea de elemente 3D, cu umbre și reflexii de lumină. Practic, va fi similar cu capul robotului actual, dar reușește să iasă în evidență mult mai bine prin noile efecte.

Cealaltă mare schimbare va ține de font. De vreme ce Android a avut un istoric nișat pe un logo cu minuscule încă din 2008, acest nou logo folosește A cu majusculă și restul literelor cu miniscule.

Google a cochetat cu noul droid 3D încă de la CES 2023, deși era încă afișat alături de tipografia Android mai veche.

A avut parte de încă o apariție în timpul I/O 2023.

Acum, noul logo a apărut într-un anunț pentru aplicațiile Android și Google pe Samsung Galaxy S23 Ultra și Flip 4. Într-o declarație pentru 9to5Google, Google a spus următoarele, confirmând noua modificare a identității mărcii:

„Prezentăm câteva elemente ale noii noastre identități de marcă pe diferite suprafețe, inclusiv la standul nostru CES de la începutul acestui an și alte materiale al campaniei, cum ar fi reclame digitale și bannere. Vom avea mai multe de împărtășit în lunile următoare”, au declarat cei de la Google.

Ce-i drept, adaptarea nu are cum să facă rău, însă schimbările importante, așteptate de utilizatori, vor trebui să se întâmple mai degrabă sub capotă.