Tehnologie

Adobe adoptă inteligența artificială: ce este Generative Fill, cum te ajută

Adobe a anunțat o nouă funcție AI pentru Photoshop, care este disponibilă în versiune beta și, sincer, este una dintre cele mai remarcabile demonstrații ale potențialului AI ca instrument pe care le-am văzut până acum.

Funcția, numită Generative Fill, este alimentată de modelele Adobe Firefly AI și îți permite să inserezi noi obiecte și să modifici imaginile cu solicitări de text. Cu toate acestea, ar trebui să urmărești ce se întâmplă în videoclipul de anunț.

Fiind o persoană care este prea ieftină pentru a cumpăra Photoshop, dar se luptă în mod obișnuit să-și exprime viziunile creative cu MS Paint, acesta este genul de lucru care te face să te gândești de două ori. Evident, Adobe va face tot posibilul pentru ca tehnologia să arate bine într-un videoclip de prezentare, dar acest lucru este deja în sălbăticie și oamenii l-au folosit pentru a face lucruri precum inserarea hipopotamilor în fotografiile de familie.

Un software interesant

Designerul Adobe Scott Belsky a făcut următoarele puncte despre software:

Utilizăm contextul din fișierul dvs. Photoshop pentru a vă optimiza solicitarea.
Firefly este instruit pe conținut licențiat/necopywrited (fără scraping), astfel încât întreprinderile să poată utiliza.
Acreditări de conținut adăugate pentru proveniența media.

„Este o epocă interesantă pentru creativitate”, a spus Belsky. „Această tehnologie permite mai multor oameni să se simtă încrezători când creează, economisind în același timp timp și deblocând mai multe cicluri de descoperire și posibilități pentru profesioniști.” Pe site-ul Adobe există mai multe detalii despre caracteristică și ambițiile sale viitoare pentru funcționalitatea sa, inclusiv crearea de obiecte 3D la comandă.

O mulțime de personalități de vârf din domeniul tehnologiei s-au chinuit în ultimul timp să sublinieze natura diverselor software AI ca instrumente creative, mai degrabă decât ghișee unice care vor produce filmele și jocurile viitorului.

În mod evident, așa se desfășoară totul, dar nu am văzut niciodată o ilustrare mai clară sau mai frumoasă a potențialului AI ca instrument creativ în timp real. Și dacă chestia asta mă poate ajuta să aflu la ce layer lucrez fără nicio bătaie de cap, atunci poate că viitorul AI este mai strălucitor decât credeam.