Tehnologie

Becurile LED care rezistă 50 de ani: ce particularități au, cum te ajută la factură

Se presupune că becurile LED sunt deja eficiente, din punct de vedere energetic, dar Signifiy este de părere că poate îmbunătăți formula, se pare.

Compania a lansat becuri LED Philips Ultra Efficient care, după cum sugerează și numele, folosesc cu 40% mai puțină energie decât opțiunile obișnuite cu LED, ale companiei.

LED-urile și optica „avansată” reduc costul anual al energiei la între 55 de cenți și 1,03 de dolari per bec, susține Signify. Pentru context, un bec Philips Ultra Definition de 60 W „mănâncă” aproximativ 97 de cenți în fiecare an.

Noile becuri ar putea fi, de asemenea, utile dacă încerci să minimizezi risipa de energie, dar și de bani, evident.

Becurile Ultra Efficient ar putea „trăi” mai mult decât tine

Signify estimează că linia Ultra Efficient are o durată de viață medie de 50 de ani, sau mai mult de trei ori decât utilizarea becurilor LED standard de la Philips. Există o șansă reală ca revoluționarele „luminițe” să trăiască mai mult decât tine.

Gama Philips este disponibilă acum ca exclusivitate la Walmart. Începe de la 10 dolari pentru un bec A19, echivalent cu 60 W, în variante de alb cald și lumină naturală. Un bec BR30 de 65 W costă 11 dolari, în timp ce o lumină A21 de 100 W costă 15 dolari.

Ce-i drept, plătești mult mai mult decât dacă ai cumpăra LED-uri standard, un pachet de patru becuri Philips Ultra Definition 60W costă 14 dolari.

Cu toate acestea, Signify pariază în mod clar pe faptul că aceste costuri mai mici ale energiei și longevitatea crescută te va ajuta și la buzunar, în timp ce dă o mână de ajutor și mediului înconjurător, reducând risipa, la modul general.

Problema, desigur, este că acestea nu sunt becuri inteligente. Va trebui să trăiești cu un consum mai mare de energie dacă insisti să folosești Philips Hue.

Dacă acesta nu reprezintă un obstacol, s-ar putea să ai șansa să observi că facturile la energie se vor micșora – nu neaparat cu mult, dar pic cu pic… știi cum se zice.

Rămâne de văzut când vor fi comercializate și la noi.