Tehnologie

Elon Musk vrea, și el, „o felie” din inteligența artificială: ce planuri mărețe are

În ultimele săptămâni, Elon Musk a tot abordat cercetătorii din domeniul inteligenței artificiale cu privire la formarea unui nou laborator, de data aceasta care să fie numai al lui, pentru a dezvolta o alternativă la ChatGPT de la OpenAI.

Șeful Tesla și Twitter a reușit, de altfel, să-l recruteze deja pe Igor Babuschkin, un cercetător care a plecat recent de la unitatea Alphabet DeepMind AI, se arată într-un raport publicat luni de grupul de media The Information.

Raportul vine după ce ChatGPT, un chatbot bazat pe text dezvoltat de OpenAI, care poate redacta proză, poezie sau chiar cod de computer la comandă, a atras atenția asupra sa, în Silicon Valley.

Elon Musk nu se poate hotărî ce vrea

Elon Musk, care a fondat OpenAI împreună cu investitorul Sam Altman din Silicon Valley în 2015 ca startup nonprofit, a părăsit consiliul în 2018, spunând că ideea, în sine, este una înfricoșătoare. Se pare că, în dulcele stil clasic, Musk s-a răzgândit din nou.

Musk și Babuschkin au discutat despre reunirea unei echipe pentru a continua cercetarea bazată pe inteligență artificială, dar proiectul este încă în fază incipientă, fără un plan concret de dezvoltare a unor produse specifice, se arată în raportul menționat anterior.

Babuschkin a adăugat, la rândul lui, că nu a apucat să semneze oficial contractul cu Elon Musk, potrivit raportului.

Diferite surse din presa internațională au încercat să obțină un punct de vedere din partea celor doi, însă niciunul dintre ei nu a putut fi contactat.

Rămâne de văzut dacă aceste planuri vor ajunge să se concretizeze și în ce direcție o va lua eventualul AI creat în laboratorul lui Elon Musk, de vreme ce magnatul a devenit, în ultimii ani, unul dintre cei mai controversați din nișa sa.

Totuși, în timp ce Musk încă se chinuie, alți giganți din domeniu par să ducă noțiunea de inteligență artificială din ce în ce mai departe.