Tips & Tricks

Windows 10 – actualizare rapida la ultima versiune

Asa cum ne-au obisnuit cei de la Microsoft, la o perioada de timp, lanseaza o actualizare majora.

Aceste actualizari reconfigureaza sistemul de operare. Pana la finalizarea instalarii noii versiuni calculatorul functioneaza greoi, isi descarca diverse actualizari necesare, insotite de restartari repetate, astfel ne creeaza disconfort.

Avem totusi o varianta de trecere mai rapid la ultima varianta folosindu-ne de Asistentul de actualizare. Descarcam asistentul de actualizare, il instalam apoi il lansam folosind shortcut-ul de pe desktop.

In momentul lansarii dam click pe „Update now”, asistentul va face o verificare daca pc-ul nostru este eligibil pentru aceasta actualizare, apoi continua actualizarea. Procesul de actualizare poate continua in background, intre timp ne putem ocupa de activitatile noastre obisnuite. La finalul procesului de actualizare avem la dispozitie 30 de minute pentru a salva lucrarile deschise si apoi restartam pentru aplicarea actualizarii.

Aceasta trecere la ultima versiune de Windows 10 folosind asistentul de actualizare este chiar rapida in cazul in care pc-ul nostru beneficiaza de suportul unui SSD (SATA sau M.2).