Tehnologie

Windows 11 se distanțează de aplicațiile Android. Decizia care va schimba totul

Acum trei ani, suportul pentru aplicații Android era prezentat ca fiind un punct de vânzare major pentru Windows 11. Dar Microsoft face un viraj complet.

Gigantul a încheiat oficial suportul pentru Subsistemul Windows pentru Android (WSA) și va închide complet Amazon Appstore pentru PC pe 5 martie 2025.

Microsoft nu a oferit o explicație

Microsoft nu a oferit un motiv pentru această mișcare fără precedent. Cu toate acestea, se pare că foarte puține persoane folosesc aplicațiile Android pe Windows 11.

Aplicațiile și jocurile mobile care merită jucate pe un PC primesc de obicei o versiune pentru PC, deci un strat de emulare Android este într-o oarecare măsură redundant.

De asemenea, Amazon Appstore conține mult mai puține aplicații decât Google Play Store, iar unii clienți ar fi putut fi nemulțumiți de o platformă cu brand Amazon în cadrul sistemului de operare Windows.

Lipsa de popularitate a WSA trebuie să fi fost o surpriză pentru Microsoft. Până la urmă, suportul pentru aplicații Android a fost un suport de viață pentru ChromeOS, iar există o mulțime de PC-uri touchscreen 2-în-1 care ar putea beneficia de o selecție de jocuri mobile.

Apple a implementat, de asemenea, suport pentru aplicații mobile în sistemul său de operare desktop – a fost o tendință în 2020 și 2021.

Și, în timp ce aceasta pare a fi o oportunitate bună de a face glume pe seama Microsoft, Subsistemul Windows pentru Android este de fapt destul de solid.

Este mai optimizat și mai simplificat decât BlueStacks, cel mai popular instrument de emulare Android pentru PC. De asemenea, puteți instala manual aplicații Android care nu sunt disponibile în Amazon Appstore.

Microsoft ar putea preda „torța” către Google

Reține că popularitatea poate să nu aibă legătură cu această închidere. Amazon lucrează în prezent la un sistem de operare intern pentru a înlocui Fire OS, bazat pe Android – poate închiderea este decizia Amazon.

Microsoft ar putea preda „torța” Google, care a lansat recent platforma sa de jocuri Android pentru Windows 11. Fără un comentariu oficial, tot ce avem este speculație.

Microsoft spune că aplicațiile Android instalate anterior vor continua să funcționeze pe măsură ce WSA se depreciază. În plus, Amazon Appstore va continua să ofere instalări și actualizări de aplicații până pe 5 martie anul viitor.

Cu toate acestea, începând de mâine (6 martie), nu mai poți instala Amazon Appstore și dezvoltatorii nu pot încărca aplicații Android noi pentru sistemul de operare Windows 11.