Tehnologie

WhatsApp, o noua actualizare majoră pentru milioane de dispozitive. Va împiedica definitiv curioșii să-ți citească mesajele

WhatsApp, aplicația de mesagerie deținută de Meta, este pe cale să implementeze o nouă funcție menită să sporească intimitatea conversațiilor sale secrete. În contextul unui efort continuu de a îmbunătăți securitatea și confidențialitatea, aplicația a introdus recent o serie de caracteristici inovatoare, inclusiv o nouă casetă de dialog AI. Cu toate acestea, centrul atenției se îndreaptă acum către consolidarea protecției împotriva persoanelor curioase.

O nouă barieră împotriva privirilor nedorite

Până în prezent, WhatsApp oferea utilizatorilor posibilitatea de a bloca accesul la conversații și chiar de a le ascunde complet din lista de chat-uri prin intermediul unui cod special. Totuși, exista o lacună care permitea accesul la mesaje din dispozitive secundare, în cazul în care contul WhatsApp era conectat la mai multe aparate. O persoană cu acces la un astfel de dispozitiv putea citi toate mesajele, ocolind măsurile de securitate stabilite pe telefonul principal.

Potrivit unor capturi de ecran scurse obținute de WABetaInfo, WhatsApp lucrează la o soluție pentru a elimina această breșă de securitate. Noile imagini arată cum, în încercarea de a accesa un chat blocat de pe un dispozitiv asociat, utilizatorilor li se va cere să introducă un cod secret obținut de pe dispozitivul principal. „Pentru a deschide conversațiile blocate pe acest dispozitiv, trebuie mai întâi să creați un cod secret”, indică un mesaj popup. Utilizatorii vor fi instruiți să meargă la setările de blocare a chatului de pe telefonul principal și să selecteze opțiunea „Cod secret”.

Această caracteristică a fost identificată într-o versiune beta timpurie a WhatsApp, ceea ce înseamnă că utilizatorii nu vor putea beneficia imediat de această protecție suplimentară. Rămâne de văzut când – și dacă – aplicația de mesagerie va decide să ofere această funcție publicului larg. Până atunci, utilizatorii WhatsApp pot experimenta alte funcții noi deja disponibile, inclusiv coduri secrete care schimbă aspectul și stilul mesajelor.

Această actualizare planificată subliniază angajamentul WhatsApp de a oferi utilizatorilor săi cea mai înaltă formă de securitate și intimitate, asigurându-se că mesajele lor rămân protejate nu doar pe dispozitivul principal, ci și pe cele asociate. Este un pas înainte semnificativ în lupta împotriva curiozității nejustificate, consolidând WhatsApp ca un bastion al confidențialității în lumea digitală.