Tehnologie

WhatsApp nu va mai funcționa pentru milioane de utilizatori cu aceste telefoane. Lista smartphone-urilor vechi care vor fi afectate

Din 29 februarie, mulți utilizatori de dispozitive mobile se confruntă cu o veste neplăcută: WhatsApp nu va mai fi accesibil pe anumite modele de telefoane. Consultă lista de mai jos pentru a afla dacă este necesar să îți achiziționezi un nou dispozitiv mobil.

Această schimbare survine din cauza unei incompatibilități între aplicație și unele modele de smartphone-uri, o problemă legată de discrepanțele în sistemul de operare.

Citește și: Îmbunătățirea de la WhatsApp care îți aduce aminte de Discord. Ce e nou la serviciul de mesagerie

WhatsApp încetează să funcționeze pe telefoane vechi

Potrivit informațiilor furnizate de Tecnoandroid, WhatsApp va înceta să funcționeze pe dispozitivele care rulează versiuni mai vechi ale sistemului de operare Android, în special cele care nu au Android 5.0 sau o versiune ulterioară instalată, și care nu dispun de cel puțin 300 MB de spațiu de stocare disponibil.

Printre telefoanele afectate se numără unele modele Samsung și LG. Samsung Galaxy Core, Samsung Galaxy Trend Lite, Samsung Galaxy Ace2, Samsung Galaxy s3 Mini, Samsung Galaxy Trend II, Samsung Galaxy X2 Case sunt doar câteva dintre acestea. De asemenea, unele modele LG, cum ar fi LG Optimus L3 II, LG Optimus L5 II, LG Optimus F5, și LG Optimus L3 II, vor fi afectate de această schimbare.

Ce telefoane nu vor mai fi compatibile cu aplicația WhatsApp

Pentru mulți utilizatori, această veste vine ca un șoc, deoarece WhatsApp este una dintre cele mai populare aplicații de mesagerie din lume și este folosită în mod activ pentru comunicare personală și de afaceri. Mulți utilizatori se bazează pe această aplicație pentru a ține legătura cu prietenii, familia și colegii lor de muncă.

Cu toate acestea, este important de menționat că WhatsApp a emis o notificare prealabilă utilizatorilor cu privire la această schimbare iminentă. Totuși, mulți utilizatori ar putea fi surprinși de faptul că dispozitivul lor nu mai este compatibil cu această aplicație vitală pentru ei. Această schimbare ar putea determina mulți oameni să își actualizeze dispozitivele sau să își schimbe telefoanele pentru a putea continua să utilizeze WhatsApp în mod eficient.

Această situație subliniază importanța actualizării regulate a sistemului de operare și a menținerii spațiului de stocare suficient pe dispozitivele mobile. Cu tehnologia în continuă evoluție, este esențial ca utilizatorii să fie la curent cu cerințele și actualizările aplicațiilor lor preferate pentru a evita astfel de probleme neplăcute.