Tehnologie

WhatsApp lansează noi funcții interesante: ce vei putea face, de acum, pe platforma de mesagerie

WhatsApp lansează stickere contextuale, noi filtre pentru lista de chat și temporizator pentru elementele fixate.

WhatsApp dezvoltă un mecanism de cronometru pentru mesajele fixate, unde se va debloca automat după o perioadă selectată. Sunt disponibile doar trei perioade de timp, ceea ce înseamnă că un mesaj nu poate fi fixat la infinit. Utilizatorii pot fixa un mesaj timp de 24 de ore, 7 zile sau 30 de zile, conform Webetainfo.

După ce s-a ajuns la 200 de milioane de utilizatori în aplicația sa, utilizatorii WhatsApp se bucură de un răsfăț pe măsură ce sugestiile de stickere contextuale încep să apară. Disponibil pentru utilizatorii beta de pe iOS v23.14.0.70 și Android v2.23.14.16 ulterioare, utilizatorii WhatsApp se pot aștepta la stickere peste caseta de mesaje. De câțiva ani, această caracteristică este deja pe alte aplicații, inclusiv LINE și Telegram.

Noi funcții de la WhatsApp

De asemenea, WhatsApp lucrează la aducerea unei bare de filtre pentru a face chat-urile ușor accesibile pe categorii. Pe lângă lista implicită, utilizatorii își pot filtra conversațiile în funcție de conversațiile necitite, personale și de afaceri. Acest lucru indică faptul că chaturile pot fi etichetate ca personale sau de afaceri. Anterior, compania a lucrat la aducerea de filtre nefinalizate și de arhive de stare, pentru a facilita munca utilizatorilor de a gestiona numărul tot mai mare de chat-uri. Această funcție este disponibilă pe versiunile Android de mai sus v2.23.14.17, și va fi lansată pentru un public mai larg în săptămânile următoare.

De asemenea, compania facilitează împerecherea dispozitivelor prin adăugarea unei alternative la scanarea codurilor QR. Utilizatorii celei mai recente versiuni a WhatsApp se pot aștepta să vadă o opțiune de conectare a dispozitivelor noi folosind un număr de telefon în loc de opțiunea implicită de scanare QR. Acest lucru poate aduce flexibilitate dispozitivelor cu camere sau laptopuri defectuoase și poate reduce problemele.

La începutul lunii trecute, WhatsApp a adus posibilitatea de a opri automat apelanții necunoscuți, o funcție disponibilă pe scară largă pentru toți utilizatorii acum. Utilizatorii își pot gestiona confidențialitatea și securitatea în centrul de securitate din cadrul aplicației.

Pentru a fi eligibil de a avea acces mai devreme la cele mai recente funcții în curs de dezvoltare, asigurați-te că te înscrii la programul WhatsApp beta din Magazinul Google Play sau TestFlight pentru Apple Ecosystem.