Tehnologie

Vivobook S 15 (S5507) – primul laptop ASUS cu Copilot+ și funcțiile de inteligență artificială din Windows 11

ASUS a lansat recent un laptop revoluționar din mai multe puncte de vedere, Vivobook S 15 (S5507). Acesta este primul său dispozitiv dotat cu Copilot+ și funcții avansate de inteligență artificială integrate în Windows 11. O partea importantă din inovație vine ca rezultat al colaborării strânse dintre ASUS, Microsoft și Qualcomm, având scopul de a oferi cea mai bună experiență AI utilizatorilor săi.

Putere AI incredibilă

ASUS Vivobook S 15 (S5507) este echipat cu Snapdragon® X Elite, cel mai rapid NPU pentru laptop din lume, oferind o putere neurală de 45 TOPS. Această capacitate extraordinară permite utilizarea celor mai recente instrumente Windows AI, precum și a aplicațiilor AI exclusive ASUS, menite să îmbunătățească semnificativ productivitatea și experiența de divertisment a utilizatorului.

Laptopul dispune de un SSD PCIe® 4.0 ultra rapid cu o capacitate de până la 1 TB și memorie RAM de până la 32GB LPDDR5X la 8448 MHz, asigurând performanțe rapide și eficiente. Îmbunătățirile de ultimă generație, bazate pe AI, includ efectele de studio din Windows și o cameră cu infraroșu ASUS AiSense. Aceasta permite funcții avansate precum Adaptive Dimming și Adaptive Lock, care ajustează automat luminozitatea ecranului și blochează/deblochează laptopul în funcție de prezența utilizatorului.

Portabilitate impresionantă

Construit pentru a fi ușor și portabil, ASUS Vivobook S 15 (S5507) are o grosime de doar 14,7 mm și cântărește doar 1,42 kg. Designul său complet metalic, împreună cu bateria de 70 Wh, oferă o autonomie de până la 18 ore, fiind ideal pentru utilizatorii care au nevoie de mobilitate și productivitate pe tot parcursul zilei.

Laptopul include, de asemenea, tehnologia USB-C® Easy Charge, care permite încărcarea rapidă de la aproape orice sursă, oferind utilizatorilor flexibilitate și confort. Tastatura retro-iluminată RGB și touchpad-ul super-spațios și inteligent fac navigarea și utilizarea laptopului o experiență plăcută și eficientă.

Conectivitate deosebită

Vivobook S 15 este echipat cu o gamă completă de porturi I/O, inclusiv două porturi USB4® cu funcții complete, două porturi USB 3.2 Gen 1 Type-A, un port HDMI 2.1, un cititor de carduri MicroSD și un jack audio combo. Aceste caracteristici asigură o conectivitate fără cusur, esențială pentru utilizatorii moderni.

Laptopul suportă viteze WiFi 7 de până la 5,8 Gbps, datorită sistemului Qualcomm FastConnect™ 7800. Aceasta înseamnă că utilizatorii pot beneficia de streaming fără întreruperi, descărcări rapide și o experiență generală de utilizare îmbunătățită.

Particularități audiovizuale speciale

Noul ASUS Vivobook S 15 oferă o experiență audiovizuală de top, fiind dotat cu un ecran ASUS Lumina OLED de 15,6 inchi, cu rezoluție 3K la 120 Hz. Acest ecran captivant oferă culori vii și detalii clare, fiind ideal pentru creație și divertisment. Sistemul audio certificat Harman Kardon, cu sunet Dolby Atmos, completează experiența de vizionare și audiție, oferind un sunet imersiv și de înaltă calitate.

Specificații tehnice

Platformă de calcul: Qualcomm® Snapdragon® X Elite

CPU: Qualcomm® Oryon™

NPU: Qualcomm® Hexagon™ (45 TOPs)

Grafică: Qualcomm® Adreno™

Ecran: 15,6 inchi, 3K, 120 Hz, ASUS Lumina OLED

Memorie: Până la 32GB LPDDR5X la 8448 MHz

Stocare: Până la 1 TB PCIe® 4.0 SSD

Conectivitate: WiFi 7, Bluetooth® 5.4

Porturi I/O: 2 x USB4®, 2 x USB 3.2 Gen 1 Type-A, 1 x HDMI 2.1, 1 x MicroSD, 1 x jack audio combo

Baterie: 70 Wh, până la 18 ore de autonomie

Dimensiuni: 352,6 x 227 x 14,7 mm

Greutate: 1,42 kg

Una peste alta, ASUS Vivobook S 15 (S5507) reprezintă un salt semnificativ în tehnologia laptopurilor, oferind performanțe AI avansate, portabilitate și conectivitate excelentă, alături de o experiență audiovizuală premium. Este clar că acest laptop este pregătit să ducă utilizatorii săi în viitorul calculatoarelor personale.