Tehnologie

Viitorul sustenabil este aici – Samsung a lansat gama de produse BeSpoke AI, prin care tehnologia de ultimă generație se înfrățește cu natura, dar și cu omul

Samsung a lansat, în data de 3 aprilie 2024, gama de produse BeSpoke AI, menită să ușureze viața de zi cu zi a fiecăruia dintre noi. Mai mult decât atât, se pune accent pe reducerea consumului de energie, ținând cont de cerințele actuale care vizează atât Europa, cât și în alte părți ale lumii, în ceea ce privește criza energetică, un adevărat „cartof fierbinte” al zilelor noastre.

Noile produse revoluționare, pe care le vom detalia în cele ce urmează, au fost lansate la Seul, New York, însă și la Paris unde echipa Playtech a fost prezentă pentru a lua „pulsul” evenimentului și, în definitiv, al viitorului apropiat care „ne trage de mânecă”, în ceea ce privește tehnologia care ar trebui să populeze o casă în care inteligența artificială lucrează pentru a ne face viețile mai ușoare.

Evenimentul Samsung BeSpoke AI de la Paris s-a desfășurat într-un cadru aparte, la Pavillons des Étangs, loc care combină pitorescul fracez cu modernitatea adusă „pe firmament” de Samsung. În mod evident, complexul nu a fost ales întâmplător, gigantul dorind să sublinieze, în acest fel, modul în care natura se poate înfrăți cu tehnologia de ultimă generație, dar și grija pe care omul ar trebui să o poarte planetei, singura casă pe care am avut-o, o avem și o vom avea vreodată.

„Din momentul primei introduceri a conceptului BESPOKE în 2019, Samsung Electronics a prezentat pe piață modul în care electrocasnicele pot fi personalizate pentru a se potrivi cât mai bine fiecărei case și oricărui stil de viață. Cinci ani mai târziu, împărtășim acum viziunea noastră asupra inteligenței artificiale în categoria de electrocasnice cu produse care extind moștenirea Bespoke printr-o conectivitate îmbunătățită și capacități AI care vor ridica experiența consumatorului la un nivel superior”, a declarat Jong-Hee (JH) Han, Vice Chairman, CEO and Head of Device eXperience (DX) Division la Samsung Electronics, în deschiderea evenimentului de la Paris.

Vorbim, în cazul acestor dispozitive electrocasnice, despre Wi-fi încorporat, dar și despre camere interne, întregite de tehnologii AI, compatibile cu aplicația SmartThings, pe care utilizatorii Samsung deja o cunosc foarte bine.

AI Home îți face viața mai ușoară

AI Home aduce toate caracteristicile unei case inteligente din 2024, beneficiind de un ecran LCD conectat, de 7 inch, acesta fiind adăugat pe o bună parte dintre produsele BeSpoke AI. Cu ajutorul ecranului, ai acces la informațiile din întrraga ta casă smart, inclusiv la telefonul mobil.

Să spunem, spre exemplu, că te sună mama. Poți răspunde apelului direct de la mașina de spălat cu inteligență artificială. E chiar atât de ușor. Practic, nu prea mai ai nicio scuză să spui că nu ai văzut apelul. Poți, în egală măsură, să inițiezi apeluri, dar și să asculți muzică aflându-te oriunde în casă, doar accesând meniurile electrocasnicelor tale Samsung, din gama BeSpoke AI.

Pentru a intra și mai adânc în subiect, AI Home include funcția de 3D Map View care este exact ceea ce spune și numele acesteia, o hartă a casei tale smart, astfel încât tu să ai controlul total al acesteia de pe orice dispozitiv care îți este la îndemână, în acel moment.

Poți stinge lumini în alte încăperi, poți controla gadget-uri direct de pe canapea, fără a face nici cel mai mic efort, iar acestea sunt doar două dintre exemple, posibilitățile fiind infinite, de vreme ce vorbim, totuși, despre inteligența artificială care, conform definiției neconvenționale, îți învață obiceiurile. Altfel spus, cu cât va trece timpului, cu atât va ști mai abitir ce îți place, astfel încât tu să nu mai pierzi timp prețios.

Iar asta nu este, evident, tot. Să presupunem că ești în bucătărie și gătești, iar temperatura crește peste limita ta de confort. În acest caz, poți porni aerul condiționat prin intermediul AI Home. De asemenea, atunci când speli rufe, poți porni aspiratorul robot în altă cameră, fără să faci un pas suplimentar și inutil.

În esență, este despre reducerea timpului pe care îl dedici treburilor casnice, având în vedere că, potrivit statisticilor, un utilizator obișnuit petrece aproximativ 30 de ore săptămânal spălând rufe, gătind, făcând curățenie. Viața este prea scurtă pentru asta, așadar Samsung și-a propus să-ți ofere cel mai valoros dar: timpul petrecut în cadrul acelor activități care contează, nu în slujba menajului.

Telefonul mobil este acel obiect de care nu ne desprindem în nicio împrejurare, fiind aproape o prelungire a corpului uman, în zilele noastre. Așadar, prin Conectarea Mobilă Inteligentă, ți se vor trimite alerte direct pe smartphone, atunci când acesta se află în imediata apropiere a electrocasnicelor înregistrate în aplicație.

La evenimentul BeSpoke AI, Samsung a prezentat inclusiv noua funcție Calm Onboarding, care face mai ușor accesul utilizatorilor pentru ca aceștia să se poată alătura cât mai ușor vieții conectate în cadrul aceleiași familii Samsung.

În linii mari, aceasta le ușurează utilizatorilor procesul conectării produselor, înregistrând direct produsele achiziționate pe Samsung.com sub un cont Samsung și în aplicația SmartThings cu același cont.

Datele tale personale sunt în siguranță cu Knox

Te-ai putea întreba ce se întâmplă cu securitatea, având în vedere că totul funcționează prin Wi-Fi. Samsung s-a gândit și la acest aspect, asigurându-i pe utilizatori că datele lor se vor afla în deplină siguranță cu ajutorul platformei Knox, paznicul de încredere din dotare.

De fapt, frigiderul Bespoke French Door cu AI Family Hub a devenit primul produs din industrie care a fost verificat la nivelul „Diamant” pentru capacitățile de securitate IoT, de către UL Solutions, o companie de top în știința siguranței globale.

Alte modele Family Hub, care aplică aceeași tehnologie, și Bespoke Jet Bot Combo™ AI au obținut, de asemenea, aceleași certificări.

Ce s-a lansat la BeSpoke AI

Evenimentul BeSpoke AI a prezentat 14 produse noi, printre care: Frigiderul Bespoke French Door cu AI Family Hub™+, Bespoke Infinite Induction Line, Bespoke AI Laundry Combo™, Bespoke Jet Bot Combo™ AI, Bespoke Jet AI™, Bespoke Cube Air Infinite Line, dar și noul frigider 4-Door din 2024, care integrează tehnologia Peltier, printre multe altele.

Frigiderul 4-Door French Door, prietenul oamenilor inteligenți, nu doar a caselor inteligente

Frigiderul 4-Door French Door, care beneficiază de AI Family Hub™, reprezintă centrul principal de control pentru toate aspectele ce țin de alimente (spre exemplu, care dintre ele urmează să se altereze și cât timp mai ai ca să le poți consuma în siguranță), conectând frigiderul la alte electrocasnice din casă, așa cum menționam anterior, prin intermediul ecranului LCD, unde utilizatorii pot vizualiza informații utile lor.

Mai mult, dacă ești în pană de idei în ceea ce privește rețetele, te ajută tot frigiderul. Tot ceea ce îți rămâne ție de făcut este să-i ceri, spre exemplu, o rețetă cu roșii, ouă sau orice alt aliment pe care îl ai din abundență în frigider și riscă să se strice.

Risipa alimentară, o problemă ce și-a găsit rezolvarea

Subliniem, astfel, faptul că Samsung pune accent inclusiv pe eliminarea risipei alimentare, în măsura în care noile tehnologii BeSpoke îți pot reaminti atunci când un aliment din frigider urmează să nu mai fie bun pentru consum în curând, astfel încât tu să profiți de situație și să îl folosești înainte de a fi prea târziu.

Practic, totul funcționează cu ajutorul AI Vision Inside, care folosește o cameră internă pentru a identifica 33 de alimente proaspete, care sunt introduse și scoase din frigider. Alimentele recunoscute sunt listate și gestionate pe ecranul Family Hub™ și pot fi, de asemenea, verificate în aplicația SmartThings, direct pe telefonul tău.

Aspiratorul care „roboțește” în locul tău

La fel de util la casa omului este și aspiratorul Bespoke Jet Bot Combo™ AI, un robot cu mop cu caracteristici îmbunătățite de AI, precum Recunoașterea Inteligentă AI.

Tehnologia menționată recunoaște diverse obiecte, inclusiv oameni, animale de companie și articole mai greu de identificat, precum cabluri subțiri de telefon, covoare sau preșuri.

Prin detectarea inteligentă AI se identifică tipul suprafeței de curățat, iar atunci când sunt detectate covoarele, robotul aspirator decide dacă să ridice mopul sau să meargă și să lase mopul la stația sa pentru a evita umezirea covoarelor.

În plus, este dotat cu Clean Station Steam+, care aduce o serie de caracteristici pentru întreținerea automată a dispozitivului, cum ar fi golirea sacului de praf, reumplerea rezervorului de apă, spălarea și curățarea cu aburi a mopului.

Clean Station Steam+ are capacitatea de a pulveriza aburi la temperaturi ridicate pe suprafața mopului, reducând cu 99,99% bacteriile nocive. La fel de interesant, atunci când va termina de curățat casa, aspiratorul va reveni în Clean Station.

Nu în ultimul rând, a fost lansată seria de purificatoare de aer Bespoke Cube Air Infinite Line care, de asemenea, știe înaintea ta cât de curat trebuie să fie aerul din camere, comunicând cu succes cu celelalte dispozitive, astfel încât, cu ajutorul inteligenței artificiale, să ai parte de un aer pur.

Econimisirea energiei, esențială în Europa, iar noile mașini de spălat reprezintă soluția unui pas în față

Pentru că nu trăim întocmai vremuri prea „roz”, dacă este să ne amintim de criza energiei dar și de nevoia de a reduce, pe cât putem, efectele schimbărilor climatice, Samsung a dezvoltat diverse mașini de spălat care fac economie suplimentară de energie față de clasa A: A-10%, A-20% și chiar un model cu economisire a energiei de A-40%.

În special, modelul A-40% este echipat cu tehnologia Bubble Shot, care economisește energie prin pomparea apei în interiorul tamburului și pulverizarea prin partea superioară a mașinii de spălat, ceea ce este absolut inovator într-o lume în care sustenabilitatea devine cuvântul cheie pentru ca viitorul planetei compatibile cu viața să nu fie o utopie.

Iar dacă asta nu este suficient, mașina de spălat poate recunoaște diferite materiale ale rufelor prin cântărirea lor.

Asistentul vocal Bixby, de la Samsung, prietenul de nădejde

Pentru ca toate acestea să aibă un numitor comun, Samsung integrează asistentul vocal Bixby în tehnologia sa de bază, care funcționează ca un numitor comun între electrocasnicele BeSpoke de la tine din casă.

Spre exemplu, îi poți cere lui Bixby să-ți pornească aspiratorul sau, în funcție de preferință, să închidă sau să dechidă ușa mașinii de spălat, să ajusteze temperatura din camere sau să oprească televizorul, acestea fiind doar câteva dintre operațiunile rezolvabile cu o simplă comandă vocală.

Trebuie notat că utilizatorii se vor putea baza pe Bixby să vină cu soluții, spunându-i simplu „în camera de zi se simte umiditate” sau întrebându-l „ce ar trebui să fac cu toți cartofii pe care i-am cumpărat ieri?”. Bixby va interpreta toate aceste sarcini și va răspunde natural solicitărilor utilizatorilor, așa cum ar face-o un om cu care porți o simplă conversație.

Viitorul este aici, chiar la tine acasă

Samsung promite actualizarea electrocasnicele conectate la Wi-Fi existente pe piață deja prin actualizări de software și dezvoltarea aplicației Smart Things.

Așadar, dacă ai modele Samsung mai vechi, nu trebuie să îți faci griji, de vreme ce vei putea beneficia, la rândul tău, de avantajul economiei și al evoluției tehnologiei.

Smart Forward, anunțat pentru prima dată la eveniment, este un serviciu care oferă cele mai noi caracteristici, patch-uri de securitate și upgrade-uri prin actualizări regulate de software.

Utilizatorii vor putea verifica informațiile despre actualizările disponibile și vor primi notificări din aplicația SmartThings. Acest lucru le asigură utilizatorilor liniștea și contribuie, de asemenea, la reducerea frecvenței înlocuirii electrocasnicelor, un alt aspect esențial atunci când vorbim despre consumerism și protejarea planetei de deșeuri.

SmartThings Energy le permite utilizatorilor să monitorizeze și să controleze cantitatea de energie consumată de electrocasnicele Samsung conectate.

Samsung Rewards, programul prin care tu faci economie și primești recompense

De asemenea, Samsung intenționează să lanseze în viitorul apropiat inclusiv noul său program Samsung Rewards, care le va permite utilizatorilor să primească timbre în fiecare zi, dacă economisesc o anumită cantitate de energie folosind modul AI Energy.

Timbrele acumulate pot fi convertite și folosite pe Samsung.com, Samsung Galaxy Store și pe alte platforme de achiziție Samsung.

Lansarea animației Inside Out 2, colaborarea dintre Samsung, Disney și Pixar.

La finalul evenimentului de la Paris, Samsung a dezvăluit colaborarea cu Disney și Inside Out 2 de la Pixar, care va apărea în cinematografe în data de 14 iunie 2024, pentru a sublinia caracteristicile noului Bespoke AI Laundry Combo™.

Cum cumperi în România

În momentul de față, produsele lansate la evenimentul BeSpoke AI pot fi precomandate cu o garanție de 1-3 ani extinsă. La afârșit, plătești doar prețul produselor pe care le-ai precomandat.

În cadrul promoției intră:

– French Door, 636L, Family Hub™, Triple Cooling, Beverage Center™

– Mașină de spălat rufe Bespoke AI™, 11 kg, 1400 RPM, Clasa A,
AI Wash, AI Ecobubble™

– Mașină de spălat rufe Bespoke AI™, 9 kg, 1400 RPM, Clasa A, AI Wash, AI Ecobubble™

– Mașină de spălat rufe Bespoke AI™, 11 kg, 1400 RPM, Clasa A, AI Wash, AI Ecobubble™

– Mașină de spălat rufe Bespoke AI™, 9 kg, 1400 RPM, Clasa A, AI Wash, AI Ecobubble™

– Mașină de spălat rufe Bespoke AI™ 11 kg, 1400 RPM, Clasa A, AI Wash, AI Ecobubble™