Tehnologie

VIDEO Huawei, TikTok, AI, Netflix – Playtech News Bytes 33

Playtech News Bytes a ajuns la episodul treizeci și trei, motiv pentru care, și de această dată, atragem atenția asupra celor mai interesante subiecte din ultima săptămână, într-un format prietenos și ușor de urmărit, mai ales de pe ecranul telefonului.

Compania Huawei a fost acuzată de spionaj la Mobile World Congress

La evenimentul care a avut loc săptămâna trecută în Barcelona, jurnaliștii prezenți au primit un fel de ecusone din partea Huawei pe care oamenii trebuiau să le înapoieze la finalul zilei. Se pare că aceste badge-uri  aveau un tracker încorportat care semăna cu un AirTag. Această descoperie a stârnit valuri de controverse, iar  Joe Biden a cerut unor companii să nu mai facă afaceri cu Huawei. Gigantul chinez spune că își dorea să monitorizeze cât timp stau oamenii la standuri și interesele lor în materie de tech. Acum, totul se anchetează. Este necesar de determinat  dacă Huawei a încălcat legea europeană privind datele personale.

Aplicația TikTok ar putea fi interzisă în America

Casă Albă și-a afirmat susținerea pentru o lege a Senatului American, prin care TikTok ar putea fi complet interzisă în SUA. Legea RESTRICT va împuternici Departamentul de Comerț să ia măsuri împotriva tehnologiilor care ar servi intereselor adversarilor și ar putea fi aplicată și în alte situații, dincolo de TikTok. De altfel, o discuție asemănătoare a mai existat și în decembrie, atunci când aplicaţia TikTok a fost interzisă pe telefoanele angajaţilor Parlamentului European și ai agenților federali din SUA. În SUA, aplicaţia este considerată o ameninţare la adresa securităţii naţionale.

Oamenii de știință au propus dezvoltarea unui computer biologic

Acest PC va fi alimentat de milioane de celule ale creierului uman. El ar putea fi mai performant și mai economic decât calculatorele convenționale. Printre părțile de hardware necesare proiectului se numără matrice de organoide cerebrale. Acestea sunt structuri tridimensionale minuscule, crescute din celulele stem ale omului, care sunt conectate la senzori și alte dispositive, fiind instruite prin metoda învățării automate. Acest calculator are scopul de a crea un sistem extrem de eficient care va rezolva probleme pe care un calculator clasic nu le poate rezolva.

Oamenii de știință transformă gândul în imagine

Ce-ar fi dacă o inteligență artificială ar putea să-ți interpreteze imaginația și să transforme imaginile din mintea ta, în realitate? Deși aceasta poate suna ca o poveste Cyberpunk, oamenii de știință au reușit exact asta într-un nou studiu. Cercetătorii au descoperit că pot crea imagini precise și de înaltă rezoluție ale activității creierului. Odată cu progresul AI generativ, tot mai mulți cercetători testează modul în care modelele AI pot funcționa cu creierul uman. Acest studiu, pe de altă parte, poate fi considerat o cercetare preliminară.

Netflix o să facă un serial cu Robert De Niro

Compania americană de streaming a anunțat că a început Zero Day, un serial thriller cu șase episoade, care îl va avea în rolul principal pe Robert De Niro. Ar merita menționat că acesta va fi primul serial în care De Niro va apărea altfel decât un „guest star” în cariera sa ce se întinde pe mai bine de cinci decenii. El va fi și producător executiv al serialului Netflix. Deocamdată, informațiile sunt foarte limitate.