Tehnologie

Una caldă și alta rece pentru cei cu telefoane Samsung. Schimbarea Android care nu e pentru oricine

Românii care dețin telefoane Samsung au parte de vești mai puțin bune, având în vedere că Android 14 nu este disponibil pe aceste dispozitive. Află dacă smartphone-ul tău face parte din lista limitată care va beneficia de noua actualizare a sistemului de operare.

La sfârșitul anului trecut, Samsung lansa Android 13 utilizatorilor de dispozitive Galaxy. Compania a făcut o treabă foarte bună, lansându-l rapit pentru dispozitivele eligibile. Astfel, zeci de milioane de smartphone-uri și tablete Galaxy rulează acum Android 13 cu One UI 5.0.

Atenția este îndreptată acum spre Android 14, după ce Google a lansat prima versiune, Developer Preview, a sistemului de operare în luna februarie a acestui an. Ceea ce trebuie să știi este faptul că previzualizările Google nu sunt disponibile pentru dispozitivele Samsung.

Compania lansează în fiecare an propriul program beta One UI. Astfel, se așteaptă ca programul beta din acest an să fie lansat în cel de-al treilea trimestru. Ca de fiecare dată, o nouă actualizare a sistemului de operare Android este însoțită de o altă versiune One Ui, iar Android 14 va veni la pachet cu One UI 6.0.

Ce telefoane de la Samsung vor beneficia de noul Android

În baza simplificării politicilor sale de actualizare a sistemului de operare de către cei de la Samsung, ne este mult mai ușor să ne putem da seama ce dispozitive vor beneficia de actualizarea Android 14 și One UI 6.0. Află din lista de mai jos dacă dispozitivul pe care îl deții face parte dintre cele care sunt eligibile pentru noul Android 14 și One UI 6.0.

Seria Galaxy S

Galaxy S23 Ultra;
Galaxy S23+;
Galaxy S23;
Galaxy S22 Ultra;
Galaxy S22+;
Galaxy S22;
Galaxy S21 FE;
Galaxy S21 Ultra;
Galaxy S21+;
Galaxy S21.

Seria Galaxy Z

Galaxy Z Fold 4;
Galaxy Z Flip 4;
Galaxy Z Fold 3;
Galaxy Z Flip 3.

Seria Galaxy A

Galaxy A73;
Galaxy A72;
Galaxy A53;
Galaxy A52 (A52 5G, A52s);
Galaxy A33;
Galaxy A23;
Galaxy A14;
Galaxy A13;
Galaxy A04s.

Seria Galaxy M

Galaxy M53 5G;
Galaxy M33 5G;
Galaxy M23.

Seria Galaxy Xcover

Galaxy Xcover 6 Pro.

Seria Galaxy Tab

Galaxy Tab S8 Ultra;
Galaxy Tab S8+;
Galaxy Tab S8.