Tehnologie

Uber se reinventează în România. Noul serviciu care va include curse mai ieftine, ce oferă UberX Share

Într-o eră în care sustenabilitatea și optimizarea resurselor devin tot mai importante, Uber își consolidează poziția de lider pe piața de mobilitate urbană prin lansarea serviciului UberX Share în România, mai precis în București.

Această inovație vine în contextul unei expansiuni europene, fiind implementată simultan în Varșovia, Polonia, și Stockholm, Suedia, marcând un pas important în evoluția companiei americane pe continent.

Ce este UberX Share, cel mai nou update adus serviciului

UberX Share reprezintă o redefinire a modului în care utilizatorii își desfășoară călătoriile urbane, oferind posibilitatea de a „împărți” cursa cu alți pasageri. Acest model nu numai că reduce costurile fiecărei călătorii cu până la 30%, dar contribuie semnificativ la reducerea aglomerației și a emisiilor de CO2 în mediul urban. Ana-Maria Borlovan, Head of Operations pentru regiunea Europa Centrală și de Est la Uber, subliniază impactul pozitiv pe care UberX Share îl va avea asupra Bucureștiului, un oraș cu peste 1,5 milioane de mașini, majoritatea circulând cu un singur pasager.

„În Bucureşti sunt peste 1,5 milioane de maşini, maşini în care circulă de cele mai multe ori o singură persoană. În acest context, ne bucurăm să lansăm un produs la care ne gândim de mult timp. UberX Share este cel mai accesibil produs Uber, dar şi singurul care permite ca mai mulţi utilizatori să ajungă la destinaţie împărţind aceeaşi cursă. Noul produs Uber va asigura utilizatorilor din Bucureşti curse accesibile, mai sustenabile şi va ajuta la decongestionarea traficului din capitală”, a spus Ana-Maria Borlovan, Head of Operations pentru regiunea Europa Centrală şi de Est în cadrul Uber.

Pentru a accesa noul serviciu, utilizatorii trebuie doar să deschidă aplicația Uber, să introducă destinația și să selecteze opțiunea UberX Share din lista de servicii disponibile. Un aspect remarcabil este că pasagerii vor beneficia de un preț redus chiar și în absența altor utilizatori pe parcursul călătoriei, cu promisiunea unei reduceri de până la 30% dacă se alătură și alți călători.

În plus, UberX Share se alătură inițiativei Uber Green din București, care permite utilizatorilor să opteze pentru vehicule electrice sau hibride, consolidând angajamentul Uber față de mobilitatea durabilă. Această strategie nu doar că răspunde nevoilor imediate ale călătorilor de a ajunge la destinație într-un mod economic și confortabil, dar și celor pe termen lung de a contribui la un mediu urban mai curat și mai puțin aglomerat.

Ce beneficii au șoferii de Uber

Șoferii parteneri Uber vor avea de asemenea de câștigat, UberX Share fiind proiectat să ofere o experiență de condus la fel de eficientă ca UberX, cu potențialul de venituri mărite datorită posibilității de a transporta mai mulți pasageri simultan. Aceasta reprezintă o oportunitate de a maximiza eficiența fiecărei curse, contribuind în același timp la reducerea numărului de mașini de pe drumuri.

Implementarea UberX Share în România, unde platforma de ride sharing este disponibilă deja în 22 de orașe, inclusiv București, Brașov, Timișoara, Cluj-Napoca, și altele, subliniază angajamentul Uber de a oferi soluții de mobilitate inovatoare, care răspund atât nevoilor individuale ale călătorilor, cât și provocărilor sociale și de mediu ale timpurilor noastre. Cu această mișcare strategică, Uber nu doar că se reinventează, dar redefinește și modul în care ne gândim la transportul urban în România.