Tehnologie

TikTok ”trage cu ochiul” la Instagram: schimbarea care îți va aminti de rețeaua lui Zuck

TikTok domină, în acest moment, spațiul video în formă scurtă, dar se pare că ia în calcul, de asemenea, postări text în formă scurtă. O fi bine, o fi rău?

Gigantul rețelelor de socializare tocmai a anunțat o nouă funcție de compunere a textului pentru a le permite utilizatorilor să „își partajeze poveștile, poeziile, versurile și alt conținut în scris, oferindu-le un alt mod de a se exprima”.

Setul de instrumente TikTok pare destul de simplu de folosit, nu implică cunoștințe avansate. Doar mergi la pagina Cameră a aplicației și selectezi „text”. Vei putea să scrii orice dorești, să adăugi sunete, să etichetezi locații, să activezi comentarii și chiar să te integrezi cu Duets.

Postările text, noua ”găselniță” a TikTok

Compania chineză spune că aceste postări text vor fi la fel de interactive și dinamice ca postările video și foto, dar rămâne de văzut dacă va fi așa, au ba.

În acest scop, poți, spre exemplu, adăuga, culori de fundal, hashtag-uri și, desigur, poți aplica o mulțime de autocolante.

La fel ca postările video și foto, poți salva orice postare text ca ciornă pentru modificări ulterioare sau poți renunța complet dacă nu ești sigur că vrei, cu adevărat, să publici acea fotografie care, ulterior, va fi văzută de tot internetul din imediata ta apropiere.

Dacă acest lucru sună un pic ca și cum ai folosi Instagram Stories pentru a crea o postare numai text, cu siguranță nu ești departe de adevăr. Aceasta nu ar fi prima dată când TikTok ”trage cu ochiul” la Instagram pentru inspirație. De remarcat că situația s-a aplicat, în trecut, și invers.

Anul trecut a adăugat imagini statice la setul de instrumente, însoțind videoclipuri scurte.

Modul foto al TikTok a beneficiat de atenție sporită, fiind inclusiv criticat, dar a devenit destul de popular, iar compania speră cu siguranță că acest mod text va urma aceeași traiectorie.