Tehnologie

Elon Musk vrea să schimbe Twitter total: ce dispare, ce este nou, cum te afectează

Elon Musk pare să pregătească schimbarea totală la față a Twitter. Într-o serie de tweet-uri lansate sâmbătă noapte, magnatul a spus că faimosul logo-ul și numele companiei vor dispărea în curând. Compania va fi cunoscută pur și simplu ca „X”, se pare.

Putem spune „adio” păsărilor albastre de la Twitter

„Și în curând ne vom lua rămas bun de la brandul Twitter și, treptat, de la toate păsările”, a scris el pe Twitter. Ulterior, el a sugerat că noul nume ar putea fi „X”, într-o altă postare destul de „subțire”, care lasă loc speculațiilor.

„Ar fi trebuit să fac asta cu mult timp în urmă, îmi pare rău că a durat atât de mult”, a adăugat Elon Musk.

În cele din urmă, el a trimis un e-mail angajaților în care i-a anunțat despre schimbare.

De altfel, știe de mult timp că Musk favorizează brandingul „X”. Startup-ul bancar pe care l-a co-fondat în anul 1999 se numea x.com, iar afacerea lui Ai, anunțată recent, poartă numele de xAI.

Musk a vorbit, în egală măsură, despre modul în care X ar ajuta Twitter să devină o „aplicație pentru orice”.

Deși mogulul a oferit puține detalii despre această viziune, mulți cred că se referă la aplicații precum WeChat, cea mai populară aplicație din China pe care oamenii o folosesc pentru o serie de activități de zi cu zi, cum ar fi plăți și cumpărături, pe lângă utilizarea rețelelor de socializare.

Cu toate acestea, abandonarea oficială a mărcii Twitter ar putea fi o mișcare riscantă pentru Musk. Compania se confruntă deja cu un exod al agenților de publicitate care a dus la o pierdere a mai mult de jumătate din veniturile publicitare ale companiei.

And soon we shall bid adieu to the twitter brand and, gradually, all the birds

— Elon Musk (@elonmusk) July 23, 2023

X

— Elon Musk (@elonmusk) April 11, 2023