Tehnologie

TikTok te lasă ajută să călătorești în timp. Așa afli cum vei arată peste 50 de ani, de fapt

Un nou filtru de călătorie în timp, alimentat de inteligență artificială, care le permite oamenilor să vadă cum vor îmbătrâni în timp real, a devenit viral pe TikTok.

Vezi și: Țara care a interzis TikTok. Decizia se pune în aplicare chiar din acest moment

Filtrul TikTok care face „ravagii”

Filtrul de călătorie în timp, de pe TikTok, lansat de un creator independent în octombrie, a fost folosit în peste 1,5 milioane de videoclipuri în ultimele zile.

Filtrul aplică AI generativ feței subiectului pentru a-i demonstra utilizatorului cum va arăta în fiecare an, pe măsură ce îmbătrânește, cu anul viitorului scris în text deasupra feței.

Filtrele de cameră care îmbătrânesc artificial o persoană există de ani de zile. În 2019, atât Snapchat, cât și FaceApp aveau versiuni populare ale tehnologiei disponibile pe platformele lor.

Cu toate acestea, The Washington Post raportează că progresele recente în imaginea AI fac ca rezultatele acestor filtre de cameră să fie mai realiste, posibil prin utilizarea învățării automate antrenate pe imagini cu fețe reale tinere și bătrâne.

Dermatologul Aleksandra Brown a declarat publicației menționate că filtrul de călătorie în timp de pe TikTok este cel mai precis pe care l-a văzut, incluzând detalii precum textura pielii și poziția mușchilor.

Vezi și: Ultima modă care a înnebunit Tik Tok-ul. Oamenii aruncă cu bani în influenceri când îi văd făcând asta

Cum folosești filtrul de călătorie în timp

Pentru a folosi filtrul, utilizatorii TikTok trebuie să introducă Filtrul de călătorie în timp în câmpul principal de căutare și să atingă filtrul cu iconița care arată jumătatea feței unei femei îmbătrânite.

Apoi, va trebui să atingă Utilizează acest efect pe ecranul filtrului de Călătorie în timp. De acolo, utilizatorii TikTok pot selecta diferiți ani pentru a vedea cum vor arăta în oricare dintre deceniile viitoare.

Cu toate acestea, pentru a-și vedea fața schimbându-se în timp real, trebuie să selecteze opțiunea Mod automat, ca mai apoi să atingă butonul roșu de înregistrare pentru a captura un videoclip cu filtrul.

Vezi și: Schimbare de la TikTok: Cum te afectează, dacă ai cont pe platforma de socializare