Tehnologie

TikTok se aliniază modei actuale: funcție nouă, bazată pe AI

TikTok s-ar putea să facă marea schimbare, în curând, în încercarea de a se alinia trendului tot mai activ bazat pe inteligență artificială.

Mai exact, rețeaua de socializare se laudă că, în perioada imediat următoare, îți va permite să creezi avatare stilizate cu ajutorul inteligenței artificiale, care nu seamănă cu aplicațiile de învățare profundă precum Midjourney sau Lensa, potrivit unei postări de pe Twitter a guruului rețelelor sociale, Matt Navarra, citat de publicația The Verge.

Ce știm despre AI Avatars, noua „găselniță” a TikTok

Denumit AI Avatars, instrumentul îți va permite să încărci trei până la 10 fotografii cu tine și să alegi dintre cinci stiluri de artă.

Va genera apoi până la 30 de avatare separate în câteva minute. Apoi poți descărca una, mai multe sau toate imaginile pentru a le folosi ca „poze” de profil sau în Stories.

Deși stilurile sunt ceva mai „sărăcăcioase” și limitate decât cele pe care le poți obține, spre exemplu, cu Lensa, rezultatele arată destul de bine, chiar și așa. În concluzie, există marea posibilitate ca funcția să devină una de real succes, între utilizatori.

Probabil din acest motiv, TikTok îți va permite să o utilizați doar o dată pe zi, pentru a evita, probabil, supraîncărcarea serverelor.

Deși imaginile AI generative par a fi distractive și total inofensive, cel puțin la o primă vedere, ele nu sunt lipsite de controverse.

Atât în cazul Lensa, cât și în cel al Midjourney, artiștii s-au plâns că AI le-a eșantionat munca și că ar avea obiceiul de a fura un pic cam prea „liberal”.

Rămâne, desigur, de văzut cum va evolua această funcție nouă de la TikTok și dacă, pe viitor, vor exista plângeri în ceea ce o privește, de vreme ce inteligența artificială se află, în prezent, într-o relație destul de complicată cu umanitatea. Pe de-o parte, este iubită, pe de altă parte există suficiente temeri în ceea ce-o privește.