Tehnologie

TikTok începe să migreze datele utilizatorilor europeni către primul său centru de date local: cum te afectează

TikTok începe să migreze datele utilizatorilor europeni către primul său centru de date local. Centrul său de date din Irlanda este, în sfârșit, operațional.

TikTok a început să migreze datele utilizatorilor europeni către centrul său mult promis din Irlanda. Rețeaua de socializare axată pe video a anunțat că centrul său de date din Irlanda este operațional, ca parte a actualizării sale mai mari de progres pentru Project Clover. TikTok a anunțat inițiativa privind confidențialitatea și securitatea datelor în martie, la scurt timp după ce Comisia Europeană a interzis membrilor personalului să-și folosească aplicația pe dispozitivele de lucru. După cum notează TechCrunch, totuși, serviciul a dezvăluit că înființa un centru de date în Irlanda chiar din 2020, cu așteptarea ca acesta să fie operațional până la începutul lui 2022.

TikTok vrea siguranță pentru utilizatorii săi

Acum că TikTok a reușit să depășească problemele care au cauzat întârzieri la lansarea centrului, a început migrarea datelor, care probabil nu se va termina până în al patrulea trimestru al anului 2024. Între timp, un al doilea centru în Irlanda și un altul în Norvegia sunt, de asemenea, în curs de constructie.

Serviciul de găzduire video a fost supus unei examinări intense în ultimii câțiva ani, iar acestea sunt eforturile sale de a convinge autoritățile să aibă încredere în aplicație. În 2022, compania-mamă a lui TikTok, ByteDance, a confirmat că unii dintre angajații săi, pe care, în cele din urmă. i-a concediat, au accesat datele mai multor utilizatori din SUA, inclusiv jurnalişti. Dezvăluirea a venit pe fondul guvernelor de stat care interziceau TikTok pe dispozitivele deținute de guvern.

Pe lângă faptul că a anunțat începutul migrării datelor, TikTok a mai dezvăluit că și-a asigurat serviciile unei companii numite NCC Group. Firma de asigurare a informațiilor cu sediul în Marea Britanie își va audita controalele și protecțiile datelor, își va monitoriza fluxurile de date, va oferi verificare independentă și va raporta orice incident, dacă este necesar. TikTok spune că această companie va monitoriza datele care intră și ies din centru, astfel încât să se poată asigura că numai angajații aprobați pot accesa informațiile sensibile ale utilizatorilor.