Tehnologie

Te pot ajuta, cu adevărat, trackerele de fitness să slăbești? Ce spun experții, de fapt

Este acea perioadă a anului când multe persoane încep să-și facă rezoluții pentru anul următor. Mai mult fitness face, de cele mai multe ori, parte din plan.

Dacă îți propui să fii mai activi în 2024, este posibil să fii interesat de un dispozitiv de monitorizare a activității.

Vezi și: REVIEW HUAWEI Watch 4 Pro – ceasul de business care scoate sportivul din tine

Dispozitivele de fitness te pot ajuta să-ți faci o idee în mare

Odată ce oamenii încep să-și monitorizeze conștient nivelul de activitate, își dau seama adesea că este mai mic decât au crezut, ceea ce îi motivează să fie mai activi.

Poți să îți monitorizezi activitatea fără un dispozitiv, dar această metodă este dificil de menținut pe termen lung și este și mai puțin precisă în comparație cu dispozitivele care îți urmăresc fiecare mișcare 24/7.

Vezi și: REVIEW HUAWEI Watch D – ceasul deștept, ca un echipament medical modern

Îți permite, de asemenea, să urmești progresul în atingerea oricăror obiective personale de activitate și să vizualizezi progresul în timp. Toate acestea ar fi dificil de realizat fără un dispozitiv de fitness, de monitorizare a activității.

Studiile au arătat că cele mai populare mărci de dispozitive de monitorizare a activității sunt, în general, fiabile în ceea ce privește măsurătorile de bază, cum ar fi pașii și minutele de activitate.

Multe dispozitive de monitorizare a activității de pe piață urmăresc în prezent o serie de alte măsurători pe care producătorii lor le promovează ca fiind importante în monitorizarea sănătății și fitnessului. Dar este într-adevăr așa?

Ce spun experții

Frecvența cardiacă în repaus va scădea treptat pe măsură ce devii mai antrenat, în special dacă faci multe exerciții de intensitate ridicată.

Deci, este util să îți monitorizezi frecvența cardiacă în repaus. Dispozitivele de monitorizare a activității sunt destul de bune în urmărirea ei, dar poți măsura, de asemenea, ușor frecvența cardiacă studiind pulsul și folosind un cronometru.

De asemenea, un monitor de frecvență cardiacă dedicat cu o curea în jurul pieptului va face o treabă mult mai bună în măsurarea frecvenței reale în comparație cu un dispozitiv de monitorizare a activității purtat la încheietura mâinii.

Majoritatea dispozitivelor de monitorizare a activității nu o măsoară în mod precis oricum.

Cam același lucru se aplică pentru toate funcțiile. În linii mari, este util să ai un asemenea device, pentru că îți spune cam cum stă treaba, dacă nu care-cumva vrei să știi totul super precis.

Vezi și: REVIEW HUAWEI Watch GT 4 – ceasul deștept de la granița dintre fashion și gadget futurist